Queixes al sector de l’oci nocturn per la dificultat per accedir a les ajudes de Govern

Carlos Nascimiento, empresari amb diversos negocis d’aquest tipus, assegura que encara no ha pogut cobrar els ajuts anunciats per l’Executiu el passat octubre

La discoteca Kapital és un dels locals regentats per l'empresari Carlos Nascimiento
La discoteca Kapital és un dels locals regentats per l'empresari Carlos Nascimiento Cristian Cortés

Més de 300 dies sense ingressar un euro. Hi ha locals d’oci nocturn que pengen d’un fil després d’estar tancats durant els darrers 10 mesos, aproximadament. A aquest fet, s’ha d’afegir que els ajuts que va anunciar el Govern el passat mes d’octubre per afrontar el lloguer dels establiments encara no s’han pogut cobrar. Concretament, per als negocis que resten tancats, l’Executiu havia d’assumir el 75% del pagament.  

El propietari de les discoteques Monopol 80’s i Kapital Andorra, Carlos Nascimiento –el qual ha traspassat fa pocs dies La Bodegueta- ha explicat a l’Altaveu que des de Govern, la resposta a la demanda de l’ajut ha estat que s’ho prengués “amb tranquil·litat” perquè és un procés que “va molt a poc a poc”. “Estic cansat de demanar ajudes, he tingut moltes pèrdues, em buscaré jo la vida perquè si no m’enfonsaré”, ha afegit.  

Nascimiento ha explicat que la respota de Govern a la demanda de l’ajut ha estat que s’ho prengués “amb tranquil·litat” perquè és un procés que “va molt a poc a poc”.

En aquest sentit, Nascimiento ha demanat els permisos d’snack-bar per als seus locals amb l’objectiu de poder obrir fins a les 12:00 de la nit. De fet, ja va fer el mateix amb el Bar 4 i tres, negoci que també regenta, i el resultat ha estat positiu. “Ara, com puc obrir durant més estona, guanyo els suficients diners per a cobrir les despeses i amb això, de moment, vaig aguantant”, ha declarat.  

En la mateixa línia s’ha manifestat la gerent de l’Eivissa Experience, Krystel Barilaro: “És insostenible, sobrevivim amb els ERTOs i no podem fer res més. Estem totalment bloquejats. Nosaltres no hem d’afrontar el pagament del lloguer, però, òbviament, no tenim beneficis i els tràmits burocràtics per continuar accedint als ERTOs són gaire tediosos”. Tot i això, encara que Barilaro creu que la situació no millorarà fins després de l’estiu d’enguany, continua sent positiva. “Vull pensar que tots arribarem a sobreviure”, ha conclòs.  

Etiquetes

Comentaris

Trending