Una quarantena d’experts participen en una jornada sobre ciberseguretat a l’empresa

El secretari d’Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics, César Marquina, ha insistit en la importància de sessions com la d’aquest divendres “per divulgar coneixement i compartir experiències”

Comentaris

El secretari d’Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics, César Marquina ha obert l'acte.
El secretari d’Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics, César Marquina ha obert l'acte. ARI

Una quarantena d’experts en ciberseguretat han assistit aquest divendres a la jornada CISO (sigles de Chief Information Security Officer) ‘Ciberintel·ligència aplicada a l’estratègia de ciberseguretat a l’empresa’, celebrada a ’Andorra la Vella i organitzada per l’Agència Nacional de Ciberseguretat, Andorra Digital i Govern. El secretari d’Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics, César Marquina, ha donat la benvinguda als assistents i ha insistit en la importància de sessions com la d’aquest divendres “per divulgar coneixement i compartir experiències”.

“Uns dels objectius de l’Agència Nacional de Ciberseguretat és crear una xarxa que compti amb empreses públiques i privades entitats i experts que comparteixin experiències i que s’ajudin en cas de necessitat”, ha dit el dirigent. La jornada ha tingut quatre ponències.

La primera ha estat ‘Informació a l’era de la desinformació’, per part de David Julián, CEO i consultor principal d’Alpine Security, una empresa que disposa de diverses certificacions de seguretat, hacking ètic i resposta a incidents, i cofundador de la Conferència de Ciberseguretat d’Andorra. Àlex Estalés, agent major de policia adscrit al grup de delictes tecnològics, ha protagonitzat la ponència titulada ‘CISO vs Policia’. La tercera ponència ha estat ‘(in)Seguretat al món OT’, i l’ha fet Sergi Gil, enginyer industrial especialitzat en indústria 4.0 i ciberseguretat, CEO d’Enigmàtica i president del grup de treball de ciberseguretat del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya.

Gil ajuda les empreses a integrar la ciberseguretat de manera holística en projectes de digitalització i indústria 4.0. I la darrera ponència ha estat ‘Intel·ligència Artificial i quàntica aplicada a la ciberseguretat’, per Álvaro Fraile. Fraile és director del centre d’excel·lència COE Ciberseguretat i director de seguretat de la informació del grup industrial Egile. La jornada CISO ha continuat amb una taula rodona sobre perspectives i visió de futur de l’entorn de la ciberseguretat. Han intervingut Sisco Barrera, de PWC, Gerard Teixidó, de Deloitte, i Albert Reginaldo, de KPMG. 

Etiquetes

Comentaris

Trending