Protecció de Dades desaconsella el sistema d'accés biomètric als centres esportius com a única opció

Considera que s'han d'oferir altres opcions als usuaris amb medis menys intrusius

Comentaris

Màquina de control biomètric.
Màquina de control biomètric. ARXIU

L'Agència de Protecció de Dades (APDA) desaconsella el sistema d'accés biomètric als centres esportius com l'única opció. Creu que s'han d'utilitzar sistemes menys intrusius. Ha emès el seu informe en relació a una consulta que se li ha fet arribar.

L'APDA afirma que per tal que el sistema es consideri proporcional, el responsable del tractament haurà d’oferir altres possibilitats d’accés als socis de les instal·lacions, com per exemple al manteniment del sistema actual. S’haurà d’obtenir el consentiment exprés de les persones afectades, informant clarament i de forma entenedora als afectats de la finalitat del tractament, del termini de manteniment de les dades, i de la possibilitat d’accedir a les instal·lacions mitjançant altres medis menys intrusius.

Segons l'APDA també caldrà adoptar mesures reforçades per tal de garantir la confidencialitat i la seguretat de les dades, adoptant protocols d’actuació adients. Per poder identificar una persona mitjançant un sistema de seguretat s'han de comparar les seves característiques amb una base de dades, per fer això s'extrauen uns punts biomètrics i es mesuren les distàncies entre ells per tal de reconèixer les característiques biomètriques de la persona a identificar.

El reconeixement de persones per a sistemes de seguretat mitjançant càmeres s'ha convertit en aquests darrers anys una de les formes més comunes de reconeixement.

Etiquetes

Comentaris

Trending