Propietaris de gossos denuncien que se'ls ha fet fora del pis pel fet de tenir l'animal

Almenys dos afectats i també el portaveu de Taxa 0, Jaume Vilamajó han enviat cartes al Raonador del Ciutadà per denunciar la problemàtica i demanar solucions efectives

Un gos amb el seu propietari.
Un gos amb el seu propietari.

El portaveu de Taxa 0, Jaume Vilamajó ha enviat una carta per correu electrònic dirigida al raonador del ciutadà, Marc Vila, per denunciar les dificultats per accedir a un lloguer en cas que es tingui una mascota. En l’escrit, Vilamajó assegura que algunes comunitats de veïns modifiquen els estatuts per fer fora als propietaris de cans i alerta dels abandonaments que es podrien produir per aquesta problemàtica. Almenys dos ciutadans afectats també han dirigit peticions d’ajuda al Raonador.

El portaveu ha declarat a l’Altaveu que, en cas que un gos faci soroll, el procediment adequat és avisar al cos de l’ordre per efectuar una denúncia. “També hi ha moltes persones que fan soroll als seus domicilis i que destrossen l’immoble, però no se’ls discrimina d’aquesta manera. Cal que s’entengui que un gos no és només un animal, sinó un membre més de la família”, ha argumentat.  

En la mateixa línia, l’animalista ha subratllat que al col·lectiu li preocupa molt la possibilitat que “es pugui fer fora del domicili als llogaters” només pel fet de tenir una mascota si prèviament no s’havia prohibit la tinença a l’habitatge o a la comunitat. “Aquestes modificacions les acostumen a fer propietaris que no tenen admiració pels animals i volem imposar les seves lleis sense tenir en compte la resta de veïns”, recull l’escrit.  

“No podem admetre la posició que els nostres polítics estan tenint en contra del ciutadà, volem demanar que revisin tant les lleis dels lloguers com les del maltractament animal per gaudir de les nostres mascotes sense sentir-nos discriminats. Volem conviure en harmonia amb la resta de la societat”, conclou Vilamajó en la petició.  

Etiquetes

Comentaris (42)

Trending