Projecte Vida prepara grups d’ajuda mútua formatius per al setembre

L’associació està molt satisfeta amb el funcionament de les reunions familiars i individuals i busca poder organitzar-ne també a Sant Julià de Lòria

Logotip de Projecte Vida.
Logotip de Projecte Vida.

L’associació Projecte Vida continua ampliant la seva activitat per tal d’ajudar a les persones amb addiccions al país. Després d’haver engegat diversos grups d’ajuda mútua (GAM) els darrers mesos, preveuen començar-ne un de nou amb caràcter formatiu al setembre. De fet, i tenint en compte el bon funcionament de les reunions que ja s’han realitzat, també estan treballant per tal de poder engegar-ne a Sant Julià de Lòria i incloure un dia a la setmana a la parròquia.

A partir del setembre Projecte Vida engega un GAM amb contingut formatiu. Aquesta versió dels grups consisteix que una persona externa al grup, que en aquesta ocasió serà un professional vingut de Barcelona, fa una reflexió sobre certes dificultats que s’hagin detectat. Segons explica la presidenta, Eva Tenorio, “parla amb les famílies i amb els addictes i resol dubtes”. Concretament, es farà dues vegades al mes, i es començarà després de la festivitat de Meritxell, el dia 8 de setembre.

La persona que acudirà a fer aquests GAM és un psicòleg amb el qual l’associació ja ha acordat els diversos dies. Es tracta d’un expert en addiccions que podrà ajudar d’una forma més concreta i profunda amb els dubtes que tinguin tant els malalts, com les seves famílies. Aquesta proposta, conjuntament amb una formació de drogodependències que es portarà a terme a les escoles, s’ha pogut fer gràcies a la subvenció que Projecte Vida ha rebut per part del ministeri d’Afers Socials.

En aquest sentit, Tenorio ha remarcat que des de l’associació estan molt satisfets amb el funcionament dels primers mesos i de les reunions. “Ha acudit molta gent a les de família, als d’addictes menys perquè és el que comporta aquesta malaltia, però així i tot anem molt bé”, ha explicat la presidenta. Però, malgrat això, continuen treballant per poder aconseguir més finançament i poder engegar nous projectes de futur.

Un dels objectius que es plantegen actualment és poder fer noves sessions de GAM a Sant Julià. Per aquest motiu, estan en recerca d’un espai on poder emplaçar-les i que sigui discret i segur per les persones que hi acudeixen. Pel que fa a instal·lacions, Projecte Vida també intenta aconseguir una seu des d’on poder gestionar totes les activitats i accions que porten a terme, amb la visió que cada cop siguin més, i més importants.

Comentaris

Trending