Doble concentració pel 8-M a la plaça del Consell General

Acció Feminista llegirà un manifest a la 1 del migdia i el col·lectiu juvenil Contracorrent promou un altre acte amb l’eslògan ‘Les ideologies imposades són la veritable pandèmia’ a les 7 de la tarda de dilluns

El 'cartell' que serveix per promocionar l'acte.
El 'cartell' que serveix per promocionar l'acte.

Si no hi ha canvis de darrera hora, el 8-M andorrà tindrà, a priori, una doble concentració. El col·lectiu juvenil Contracorrent promou a través de les xarxes socials una trobada dilluns vinent a la plaça del Consell General. L’acte serà a les 7 de la tarda i tindria com a reclama l’eslògan ‘Les ideologies imposades són la veritable pandèmia’. Acció Feminista també té previst fer la lectura d’un manifest. Al mateix lloc però unes hores abans: a la 1 del migdia.

En principi, una organització com Stop Violències donaria suport a l’acte de Contracorrent, que més enllà de les xarxes, per ara no ha estat oficialment anunciat. Els joves de Contracorrent, anteriorment denominats Extinction Rebellion Youth Andorra, es defineixen com un grup ecologista, antiracista, feminista i defensor dels grups LGTBIQ+, i el seu objectiu és “promoure la llibertat i la diversitat així com els drets col·lectius” de la societat.

En canvi, Acció Feminista, com a col·lectiu, no acudiria a la concentració de les 7 de la tarda oficialment, com a col·lectiu. Això no vol dir, però, que algunes de les seves integrants ni puguin participar a títol individual en l’acte. En canvi, com han fet altres anys, sí que tenen previst llegir un manifest a les 13 hores també a la plaça del Consell. El manifest en qüestió s’estaria acabant d’elaborar i seria l’acte central d’Acció Feminista.

De fet, totes aquestes associacions estan acabant de definir les seves activitats emmarcades en el Dia internacional de la Dona Treballadora. Fonts de col·lectius feministes han recordat que “pel 8-M es fan moltíssims actes: Govern, comuns, entitats” i que no hi ha d’haver cap inconvenient amb el fet que hi hagi multiplicitat d’actes d’una suposada mateixa naturalesa. Primer perquè “com més actes més presència al llarg del dia al carrer” i després perquè “enguany s’ha d'evitar concentrar molta gent pel tema Covid i, per tant, s’ha evitat ajuntar els efectes crida de diverses entitats”.

Comentaris (9)

Trending