Els problemes d’habitatge posen contra les cordes la gossera

El refugi ha arribat en diverses ocasions al seu límit, tot i que les adopcions i les acollides donen cert respir de cara a poder acollir més animals a les gàbies

Un dels gossos que es troba a la gossera
Un dels gossos que es troba a la gossera Pilar Candel

Fa setmanes que la situació a la gossera és límit. Els abandonaments i les cessions s’han anat succeint de forma continuada fins a veure com pràcticament totes les gàbies estan ocupades. S’ha arribat a tenir un aforament de 41 places de 42 que es tenen. Aquesta xifra va oscil·lant, però no baixa dels 38 animals. Malgrat això, les adopcions també es van produint i, sobretot, les acollides, que són l’antesala a quedar-se el gos de forma definitiva, i això dóna cert respir al refugi. Un dels motius principals és, segons afirmen des de l’organització, el problema de l’habitatge.

“Moltes persones han de canviar de pis perquè no poden pagar on estaven, i en el nou lloc els prohibeixen totalment tenir animals”, explica el president de GosSOS, Manel Garcia. Aquest és un dels motius pels quals cada vegada la gossera està més ofegada. Les persones es veuen obligades a cedir els cans per impossibilitat de tenir-lo a la llar. “Cada vegada és més difícil trobar un habitatge on ho permetin”, afirma Garcia. Si a això se li suma que el poder adquisitiu de la ciutadania és cada cop més baix, i que els preus del lloguer augmenten, una de les conseqüències és aquesta.

“Sembla que cada vegada es posin més traves per poder tenir un animal de companyia”, indica Garcia. L’obligatorietat del curs per als gossos potencialment perillosos, sobretot la manca de coneixement per part de les persones, va portar més d’un animal a les instal·lacions. El reglament de nuclis zoològics ha fet que molts caçadors hagin de reduir la plantilla de gossos, que també van a parar a les gàbies del refugi. Tot això, sumat a la problemàtica nova que ha afegit l’habitatge, ha fet que la situació sigui més que crítica.

Malgrat això, Garcia explica que hi ha diversos gossos que estan en cases d’acollida. En aquest cas, es tracta d’un pas previ per a l’adopció, ja que no es poden tenir més 45 dies en acollida sense fer el següent pas. El que es busca des de GosSOS és potenciar aquestes accions, ja no únicament tenir un animal de forma puntual, sinó que augmentin les adopcions. També les donacions i les petites aportacions econòmiques poden fer la diferència. Sobretot, perquè actualment GosSOS compta amb cinc treballadors, suficients per a una situació normal, però no quan es tenen tants animals actualment a les instal·lacions.  

Comentaris (1)

Trending