Previsió de neu i descens de les temperatures durant els pròxims dies

Les precipitacions seran més abundants al nord i augmentarà la força del vent als fons de vall

Una nevada anterior al centre del Principat.
Una nevada anterior al centre del Principat. ARXIU

El Servei Meteorològic Nacional anuncia nevades que anirà acompanyat d'un descens de la temperatura durant els pròxims dies i fins dissabte. Les precipitacions seran més abundants al nord amb una baixa de la cota de neu.

El pas d´un front farà augmentar la nuvolositat a partir del migdia d'aquest dijous i deixarà precipitacions febles a la nit. Aquestes seran més abundants al nord i la cota de neu baixarà dels 2.400 als 1.800 metres. Es preveuen els següents gruixos de neu nova: cinc cm a 2.500 metres i un cm a 2.000 metres. El vent serà feble de component oest. Les temperatures mínimes previstes són 4ºC a Andorra la Vella, 1ºC a 1500 metres i 0ºC al Pas de la Casa. Les temperatures màximes seran de 16ºC a Andorra la Vella, 11ºC a 1500 metres i 3ºC al Pas de la Casa. 

Divendres, una irrupció d´aire fred farà baixar notablement els termòmetres i deixarà nevades febles al nord del Principat. Es preveuen els següents gruixos de neu nova: quatre cm a 2.500 metres i dos cm a 2.000 metres El vent de component nord-oest arribarà a ràfegues de 50 km/h al mati als fons de vall. Dissabte, el flux de nord de la irrupció d´aire fred mantindrà la nuvolositat a les parròquies altes, on encara hi poden caure febles nevades. Després d'un inici de tardor suau, les temperatures ja seran les habituals per a aquest mes de novembre.

Mobilitat recorda que des de l'1 de novembre fins al 15 de maig, és imperatiu portar rodes de neu o cadenes sempre que hi hagi neu a la calçada. Per la qual cosa és necessari equipar el vehicle per a l'hivern. En aquest sentit, Mobilitat demana que es planifiquin els desplaçaments per prevenir accidents i millorar la fluïdesa del trànsit.

Comentaris

Trending