El president de la gent gran troba insuficient la cobertura de les mamografies fins als 72 anys

Fèlix Zapatero recorda al ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que té una llista de demandes de l'associació com la del tercer pagador

Comentaris

Fèlix Zapatero.
Fèlix Zapatero. C. ESTEVE / SFGA

El president de la Federació d'Associacions de Gent Gran, Fèlix Zapatero ha recordat aquest dilluns al ministre de Salut, Joan Martínez Benazet que té una llista de reinvidicacions pendents com ara la del tercer pagador. S'ha mostrat decebut perquè la cobertura de les mamografies per part de la CASS arriba només fins als 72 anys en comptes dels 69 actuals, quan ells volien que fos als 74. "Penso que és poquet", ha dit.

Zapatero ha aprofitat la inauguració dels centres de dia per a la gent gran a Andorra la Vella i a Sant Julià de Lòria per enumerar la llista de temes pendents amb el ministeri de Salut com les campanyes de prevenció dels càncers de colon i de pròstata i s'ha referit també al tercer pagador que "està en un calaix".

Sobre l'obertura dels centres de dia, ha subratllat que " la planificació deia que aquests dos centres s'havien d'obrir cap al gener o febrer passat. Tenia por que amb el tema de l'estiu quedés tot penjat fins a la tardor". No sap el motiu que ha provocat l'ajornament de l'obertura dels dos centres "però és l'única critica que puc fer a la seva posada en marxa"

Ha dit que l'atenció a la gent gran es completarà els pròxims dies amb l'obertura del centres de dia Salita i de Clara Rabassa. De moment, els protocols de seguretat sanitaris exigeixen que es garanteixi el distanciament de seguretat, i que només hi hagi grups petits d'un màxim de sis persones.

 

Comentaris

Trending