Preocupació pel deteriorament social que es comença a deixar notar al carrer

La policia desallotja sota el viaducte del túnel del Pont Pla una dona que dormia entre cartrons alhora que incrementa el nombre de recerques de persones amb trastorns que les fan desorientar i fins i tot ha hagut de constatar un suïcidi les darreres hores

La dona mostrant un document d'identitat als agents al lloc on s'havia estirat.
La dona mostrant un document d'identitat als agents al lloc on s'havia estirat.

L’escenari que es preveu per a les properes tardor i hivern no és gens encoratjador. Però el deteriorament social i econòmic que s’intueix ja es comença a evidenciar al carrer. I diverses institucions comencen a estar d’allò més preocupades. La pandèmia hi ha tingut molt a veure. Però més encara les dificultats que està portant l’encariment de preus i la manca d’habitatge d’un accés realista i digne. Les darreres hores la policia ha hagut de fer diverses intervencions que evidencien com la problemàtica social -que inclou deteriorament de salut- comença a estar a l’ordre del dia.

Una dotació de policia es va haver de personar aquest dilluns al vespre, passats 2/4 de 10, a tocar de la plaça Gran Valira, just a sota del pont del viaducte del Pont Pla per desallotjar una dona que hi feia estada, aparentment, amb la intenció de dormir entre cartrons i un carro que duia. Portava al damunt notables peces de roba per cobrir-se. Els agents, un cop alertats i arribats al lloc, van cridar l’alto a la dona i la van convidar a marxar.

De fet -i després que els agents obliguessin una redactora d’aquest digital a esborrar una imatge de la intervenció-, els uniformats van traslladar la dona al cotxe patrulla i després la van acompanyar fins a l’estació, on suposadament hauria comprat un tiquet i hauria marxat. La presència de la dona en aquell punt, al lateral del viaducte on fa pocs mesos hi havia desenes de motocicletes estacionades i el que és més proper a la seu d’Ski Andorra, va sorprendre els pocs vianants que van passar durant aquella estona per la zona.

WhatsApp Image 2022 09 19 at 21.51.15
Els papers i cartrons es van dipositar en una paperera en les immediacions del lloc d'on va ser desallotjada la dona.

Aquest dilluns mateix a la nit, la policia també va haver de posar en marxa una operació de recerca d’una dona d’edat avançada que va baixar a llançar la brossa al carrer Prat de la Creu i que es va desorientar en el seu intent de retornar a casa. Fins al punt que tot i anar en pijama, acabaria apareixent tres hores després ‘refugiada’ en un local de l’avinguda d’Enclar, a Santa Coloma. Es trobava en bon estat de salut.

No és pas la primera recerca d’una persona gran desorientada que els agents de policia han d’activar les darreres setmanes. També durant el cap de setmana, i més concretament la matinada de dissabte a diumenge, es va posar un altre operatiu de recerca. Però en aquest cas amb final luctuós. Una dona resident de menys de seixanta anys es va aixecar de matinada aprofitant que el seu marit dormia.

Per sort o desgràcia, quan es va despertar l’home de seguida va mal pensar -no ha transcendit oficialment si hi havia algun tipus de nota, encara que les fonts consultades ho donen per fer. El que sí que es va confirmar va ser la defunció de la dona, el cos de la qual es va localitzar hores després, just quan començava a clarejar el diumenge, en les immediacions del pont de la Margineda.

Finalment, i aquest dilluns n’hauria estat el darrer cas, pendent de denunciar, s’estan començant a detectar casos de ciutadans que no poden fer front als seus pagaments i no abonen eventuals despeses. No sempre es tracta de persones del país, que és més fàcil de perseguir, per dir-ho d’alguna forma, sinó que, com seria el cas d’aquest dilluns, hi ha visitants que també aprofiten per fer alguna giragonsa. El cas d’aquest dilluns seria els dels ocupants d’un vehicle matriculat a l’Estat espanyol que hauria fet el ple de carburant en una gasolinera de la Massana i hauria marxat sense abonar la despesa realitzada.

Etiquetes

Comentaris (60)

Trending