El port d’Envalira en una iniciativa solidària de dos ciclistes que recullen fons per a Open Arms

Els residents lleidatans Maurizio Sartori i Carles Sarroca faran en cinc etapes el trajecte que enllaça la capital del Segrià i Monza i en la primera jornada, el 18 d’agost, passaran per territori andorrà

Comentaris

Els dos protagonistes de l'aventura.
Els dos protagonistes de l'aventura. MAOCARACOL

Maurizio Sartori i Carles Sarroca són dos ciclistes residents a Lleida que han decidit enguany du a terme una iniciativa solidària enfilats en el vehicle de dues rodes: enllaçar amb cinc etapes de més de 200 quilòmetres de mitjana diària la capital del Segrià amb Monza. En la primera jornada, el 18 d’agost, tenen intenció de passar per territori andorrà i coronar el port d’Envalira de viatge cap a Ax les Thermes, final del primer trajecte. Recolliran diners per a l’ONG Open Arms.

Passaran per Espanya, Andorra, França i Itàlia. Amb aquest ‘repte' combinen la seva passió pel ciclisme amb la voluntat de fer visible el treball que porta a terme Open Arms i recollir fons perquè aquesta organització pugui continuar ajudant al mar aquelles persones que deixen els seus països per buscar un futur millor a Europa. Durant el recorregut, només estaran acompanyats per una furgoneta d’avituallament. Maurizio Sartori va idear fa uns anys el ‘Tour du Mao’ per homenatjar el seu pare difunt i que l'ha portat a recórrer en bicicleta diferents trajectes de llarga distància.

Enguany, s'ha fixat l'objectiu de recórrer els 1.211 quilòmetres que hi ha entre Lleida, la ciutat on resideix, i Monza, on va néixer i, per això, li han donat el nom de 'Tour du Mao, on visc, d'on vinc'. A més, ha volgut donar un caire solidari a aquesta nova aventura en la qual l'acompanyarà també Carles Sarroca. L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar a conèixer i recollir diners per a l'ONG Open Arms. "És un repte tant esportiu com físic i, metafòricament, pretén ser la ruta que fan molts migrants però a la inversa", ha explicat Sartori a Televisió de Catalunya.

Les donacions es poden fer a través d'un compte Paypay que han obert i al qual es pot accedir des d'un web on també es pot trobar tota la informació sobre aquesta iniciativa solidària i el recorregut que faran els dos ciclistes. El 100% de les aportacions que obtinguin les destinaran a Open Arms per tal de contribuir en la tasca que porta a terme. Cinc etapes de més de 200 quilòmetres de mitjana Aquesta aventura portarà Sartori i Sarroca a recórrer un total de cinc etapes, d'entre 160 i 313 quilòmetres diaris, que posaran a prova la resistència dels dos ciclistes, així com la capacitat de superació i adaptació al recorregut i les circumstàncies que s'aniran trobant. Durant el trajecte, hauran de superar els Pirineus i els Alps, així com diferents ports de muntanya com és el cas dels colls d’Envalira, com s’ha dit, o el Galibier. Sortiran el 18 d'agost a primera hora del matí des de Lleida i la primera etapa els durà fins a Ax-Les-Thermes, passant, és clar, per territori andorrà.

Etiquetes

Comentaris

Trending