La policia prepara un calendari caní i destinarà els beneficis a GosSOS

Es tracta d’una iniciativa solidària per tal de poder ajudar econòmicament l’associació, que té les instal·lacions en una situació límit d’animals des de fa moltes setmanes

Presentació del calendarí caní de la policia.
Presentació del calendarí caní de la policia. Pilar Candel

El grup de guies canins de la policia ha preparat un calendari per al 2023 amb imatges dels dotze gossos que conformen actualment la unitat. Es tracta d’una acció solidària, que anirà en benefici de GosSOS, que actualment es troba en una situació límit a les instal·lacions, amb un nombre molt elevat d’animals. Cada calendari tindrà un preu de 10 euros, i hi haurà diversos punts de venda on es podrà adquirir.

“Hem volgut fer alguna cosa solidària per poder donar un cop de mà a l’associació”, ha explicat l’agent del grup de guies, Roger Tomás. Es tracta d’una iniciativa que ha sortit des de la Policia, i que destinarà tots els beneficis per a GosSOS. La millor manera de fer-ho, per tant, era mostrant la imatge de tots els agents canins que es tenen a la unitat i que, per casualitat, són dotze. “També volem fer arribar el que és el grup caní, i fer entendre que no únicament hi ha a la frontera o que es dediquen a les drogues”, ha puntualitzat Tomás.

Actualment, al grup de guies hi ha dotze gossos amb els seus corresponents agents. Cinc d’ells són de recerca d’estupefaents, quatre d’explosius i tres de pista i defensa. A més, Tomás ha destacat que un dels animals és expert en recerca de bitllets, concretament d’euro i de dòlar. La seva feina va lligada als estupefaents, “tota operació de drogues va lligada als diners, quan hi ha molta quantitat de producte, també hi ha molta de divises”.

Tots ells, juntament amb els seus guies, entrenen cada dia, sense tenir en compte si és festiu o laborable. “Se l’ha de treure i s’ha d’alimentar, no és una màquina que s’apaga”, ha apuntat Tomás. Alguns dels agents tenen als animals a casa amb ells, i d’altres, per diferents motius, no. “Però ser guia és una passió”, ha assegurat Tomás. “Ells tenen una vida de treball molt feliç, estan ensenyats a jugar i això és el que fan”, ha explicat.

Pel que fa a l’elecció dels animals, s’escullen races que siguin actives i amb altes capacitats, com els pastors belgues. Temps enrere es va fer l’intent amb un dels animals que va anar a la gossera, “però no va sortir”. Les necessitats són molt específiques, i no tots les acompleixen. Malgrat això, sempre es tracta de treballar amb les instal·lacions nacionals i s’aprofita qualsevol oportunitat. Sobretot, tenint en compte la situació límit en la qual es troba actualment.

Audrey Montel, vicepresidenta de GosSOS, ha assegurat que a la gossera mai s’havia arribat a la situació actual. Amb una capacitat de 42 gàbies, actualment hi ha 34 ocupades. Però, a més, se n’ha de sumar nou que estan en cases d’acollida pel seu estat físic o el seu comportament. D’aquestes, quatre són famílies que estan interessades a formalitzar l’adopció de l’animal.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending