La policia inicia dilluns una campanya de controls de drogues i alcohol als conductors

Es mantindrà fins al 3 de gener amb l'objectiu de rebaixar la sinistralitat a les carreteres

Un cotxe de policia durant un control a la via pública.
Un cotxe de policia durant un control a la via pública. Toni Solanelles

El Cos de Policia comença, a partir del proper dilluns i fins el 3 de gener, una nova campanya de controls d’alcohol i drogues per part dels conductors. Es preveuen un seguit de controls, seguint el la línia de campanyes temàtiques encaminades totes elles a la disminució de la sinistralitat a les carreteres, i amb la finalitat última de l’assoliment de l’objectiu marcat de la disminució dels accidents.

Aquesta campanya respon a la responsabilitat d’ordenar controls preventius d’alcoholèmia que preveu el Codi de Circulació. Així, els controls tindran lloc des de les 7 hores de dilluns, i fins a les 19 hores del dia 3/01/2021. Els controls preventius d'alcoholèmia segueixen el pla d'actuació marcat pel ministeri de Justícia i Interior, a fi de millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d'accidents provocats pel consum d'alcohol, així com sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir en aquestes condicions.

La campanya de prevenció i d'informació a l'opinió pública té per objectiu principal disminuir la sinistralitat a les carreteres, disminuir els accidents de trànsit provocats pel consum d’alcohol i drogues. Com en d'altres anys, s'anuncia aquesta campanya, donat el seu volgut efecte preventiu i dissuasiu. Es tracta doncs d'evitar les conductes de risc que posen en perill als usuaris de la xarxa viària i, augmentar la seguretat dels mateixos.

Tal com preveu el Codi de Circulació, la franja mínima punible en matèria administrativa se situa per sobre del 0,2 g/l de sang en els conductors professionals i de 0,5 g/l per a la resta de conductors. Pel que respecta a la responsabilitat penal, es recorda que el vigent Codi Penal fixa les taxes d'alcoholèmia en un grau superior a 0,5 g/l de sang per als conductors professionals i una taxa superior a 0,8 g/l per als no professionals.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending