La policia inicia una campanya de controls per prevenir comportaments imprudents al volant

Començarà el pròxim dia 15 i l'objectiu és la reducció dels accidents de trànsit amb el resultat de lesions

Comentaris

Agents de policia en un control a Sant Julià de Lòria.
Agents de policia en un control a Sant Julià de Lòria. ARXIU

La policia ha informat, en un comunicat. que efectuarà entre el 15 i el 28 de febrer una campanya destinada a prevenir certs comportaments imprudents dels conductors. Tal com es posa en relleu des de la policia, aquesta acció té com a finalitat reduir els accidents de trànsit amb el resultat de lesions. Concretament, la campanya arrencarà a les set del matí del dia 15 de febrer i finalitzarà a les 19 hores del dia 28.

 

Els articles de la Llei del Codi de la Circulació que es controlaran especialment seran la conducció temerària que causi perill a les persones o coses (art. 2.1); circular a velocitat que excedeixi de la permesa (art. 5); no cedir el pas en una intersecció als vehicles que tenen preferència (art.10); avançaments indeguts (art. 15); no adaptar la velocitat en funció d’encreuaments, proximitats d’escoles i aglomeracions (art. 49.1); no cedir el pas als vianants que estan en situació de creuar la calçada per un pas de vianants (art. 49.3); no respectar algun dels senyals prohibitius (art.102.2) o els d’obligació (art.102.3); no respectar la senyalització horitzontal de la calçada (art.104) o la indicació d’un semàfor (art.105).

S’efectuaran controls específics en llocs susceptibles de poder constatar infraccions relacionades amb un comportament imprudent (interseccions, semàfors, línies contínues, passos de vianants, etcètera), en zones interurbanes i s’intensificaran els controls de radar per excessos de velocitat mitjançant el radar mòbil, vehicle o trípode. En el comunicat es fa esment a que  el departament de Policia dona a conèixer la seva línia d'actuació amb la intenció d'informar al conjunt dels ciutadans.

Etiquetes

Comentaris

Trending