La policia engega una nova campanya per controlar l’ús del mòbil

Els agents també se centraran, fins al 23 d’octubre, en l’ús del cinturó i que les revisions de la ITV s’hagin passat de manera satisfactòria

Un control rutinari de la policia.
Un control rutinari de la policia. ARXIU

La Policia endega una nova campanya per controlar l’ús del telèfon mòbil al volant, la utilització del cinturó i que les revisions de la inspecció tècnica de vehicles (ITV) s’hagin passat de manera satisfactòria. Aquesta acció començarà a les 7:00 h del 10 d’octubre i s’allargarà fins a les 19:00 h del dia 23 del mateix mes. Durant aquest període, es realitzaran diferents controls a punts del país que tindran en compte aquests aspectes.

El Cos de Policia ha constat la necessitat d’incidir en aquestes qüestions. Fer servir el dispositiu mòbil mentre es condueix continua sent una de les distraccions més freqüents. Aquesta infracció, a més, suposa sancions més elevades des de l’entrada en vigor del nou Codi de Circulació. Entre els elements que contempla el text també s’inclouen auriculars i qualsevol dispositiu que pugui alterar l’atenció durant la conducció.

La campanya també se centrarà en l’obligació de dur cordat el cinturó, una mesura de seguretat obligatòria per conductors i passatgers, que té una incidència directa en la gravetat de les lesions en cas d’accident, però que algunes persones encara ometen. En el marc d’aquests controls específics també es vigilarà que els infants viatgin amb sistemes de retenció homologats adaptats al seu pes i alçada.

Una altra de les infraccions on la Policia vol continuar posant el focus és la relacionada amb la ITV. El cos detecta habitualment que molts conductors no es presenten a la revisió obligatòria. Això repercuteix tant en la seguretat de les persones que fan servir els vehicles com en la de la resta d’usuaris de la xarxa viària.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending