La policia alerta d’estafes en lloguers de pisos

Utilitzen imatges reals per crear l'oferta falsa i crear el contacte, al qual li demanen una transferència com a reserva de l'immoble abans d'ensenyar-lo

Anunci fals d'una oferta de lloguer de pis.
Anunci fals d'una oferta de lloguer de pis.

Des de cos d'ordre s'ha detectat algun cas d'estafa en pisos de lloguer. Les persones utilitzen imatges de pisos reals per crear l'oferta falsa i, una vegada obtingut el contacte, demanen a l'interessat una transferència com a reserva, sense que s'acabi ensenyant l'immoble ni materialitzant el lloguer. Per tant, insisteixen que es faci la denúncia de forma immediata per immobilitzar els diners o parar la transferència.

El Cos de Policia ha alertat d’estafa en el lloguer de pisos a través d’anuncis publicats a internet, aprofitant el moment amb una alta demanda per la proximitat de la temporada d’hivern i l’arribada d’aquests treballadors. De fet, com apunten, "hi ha hagut alguna denúncia recent".

En aquest sentit, des de les forces de l’ordre especifiquen que fan servir fotografies de pisos reals per crear un anunci fals que publiquen en pàgines especialitzades i conegudes on demanen a la persona interessada en l’immoble que contacti directament amb el suposat particular per telèfon, WhatsApp o correu electrònic sense passar per la immobiliària. Una vegada realitzat el contacte, se li demana a la persona interessada una transferència com a paga i senyal, habitualment a un banc estranger, per reservar-li l’habitatge. A partir d’aquí, comencen les excuses per no ensenyar-lo i fer passar els dues perquè la transferència no es pugui tirar enrere.

Davant d'aquests fets, des de la policia s'insta a fer una denúncia de forma immediata a fi d'aconseguir immobilitzar els diners i aturar la transferència.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending