La població estacional es va reduir un 35% l'any passat

El concepte inclou turistes, excursionistes i temporers i va ser de 9.133.072 persones

Turistes a Andorra la Vella.
Turistes a Andorra la Vella. Comú d'Andorra la Vella/ Tony Lara

La població estacional al Principat d’Andorra durant l’any 2020 ha estat de 9.133.072 persones, el que equival a una reducció del -34,9% amb respecte al mateix període anterior. El concepte de població estacional inclou turistes, excursionistes i temporers. No inclou la població resident. La població estacional equivalent a temps complert anual durant l’any 2020 ha estat de 25.022 persones, que, aproximadament, és una tercera part de la població resident.

El departament d'Estadística de Govern publica per primera vegada i amb periodicitat anual aquestes dades. Si es realitza un anàlisi mensual, per als anys anteriors es veu de manera molt clara com la població flotant augmenta en el primer trimestre de l’any, coincidint amb la temporada d’hivern i en el tercer, coincidint amb les vacances d’estiu.

Per a l’any 2020, s’observa com els mesos de confinament total fan caure la població flotant mentre que a l’estiu es recuperen els nivells dels anys anteriors. Durant l’últim trimestre de l’any, coincidint amb el començament de la temporada de neu i les noves onades de casos de Covid-19 es torna a observar una caiguda en la població flotant

Si es realitza un anàlisi mensual, per als anys anteriors es veu de manera molt clara com la població flotant augmenta en el primer trimestre de l’any, coincidint amb la temporada d’hivern i en el tercer, coincidint amb les vacances d’estiu. Per a l’any 2020, s’observa com els mesos de confinament total fan caure la població flotant mentre que a l’estiu es recuperen els nivells dels anys anteriors. Durant l’últim trimestre de l’any, coincidint amb el començament de la temporada de neu i les noves onades de casos de Covid-19 es torna a observar una caiguda en la població flotant.

La població equivalent, és a dir, la població resident a temps complert anual al Principat que generaria la mateixa necessitat de recursos ha estat de 99.113 persones. A partir del mes de març la població equivalent cau fins a nivells de l’any 2019 i, a partir del tercer trimestre, coincidint amb la temporada de neu, es redueix fins a nivells de l’any 201

Etiquetes

Comentaris

Trending