La població a Andorra creix un 1,3% malgrat la crisi del coronavirus

Segons Estadística, al Principat hi resideixen 78,578 persones, unes mil més que ara fa un any, amb un creixement especialment rellevant a la Massana i Canillo

Vista general de la Massana.
Vista general de la Massana. Altaveu

La població del Principat es va situar el passat 30 de juny en 78.578 persones. Això suposa un increment de l’1,3% en comparació a l’any anterior, fet que evidencia que, malgrat la pandèmia, no només hi ha estabilitat sinó que, de fet, es manté un creixement moderat. Per parròquies, Canillo i la Massana són les que més pujada d’habitants té, mentre que a Encamp es constata un estancament.

Així ho reflecteixen les dades fetes públiques des del departament d’Estadística. Aquestes indiquen que, en els darrers dotze mesos, al país hi viuen 1.023 persones més. Aquesta pujada, ha estat especialment forta a dues parròquies. A Canillo, amb un 5,9% més de població (257 residents més) i a la Massana, amb 276 (+,27%). A Andorra la Vella, els nous ciutadans freguen els 200 mentre que, en canvi, a Encamp tot just es comptabilitzen 26.

Per col·lectius nacionals es constata un increment gairebé generalitzat. Així, els andorrans creixen un 1,3% (476 persones) mentre que els espanyols ho fan un 1,3% (247) i els francesos, un 1,8%. En canvi, es pot constatar que la comunitat portuguesa ha estat la més afectada i la que sí que ha perdut ciutadans per culpa de la pandèmia. Hi ha un decrement de 172 persones, el que suposa un 1,9% menys.

Les dades estimades per Estadística continuen suposant un biaix important en comparació a les registrades per uns censos comunals que segueixen evidenciant una manca d’actualització. Segons les corporacions parroquials, la població se situaria en 83.648, un 6,1% més que la comptabilitzada des del Govern. La diferència és especialment important a Canillo, ja que frega el 20%. És a dir, un de cada cinc dels habitants que té registrats el comú no viuen ja a la parròquia.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending