La píndola de l'endemà se subministrarà gratuïtament al Siad, a Urgències, i a la Consulta Jove

El Servei Integral ha atès 21 dones amb una edat mitjana de 27,6 anys durant el seu primer any de funcionament

Comentaris

La secretaria d'Estat de Salut, Helena Mas.
La secretaria d'Estat de Salut, Helena Mas. SFGA / C.Esteve

La píndola de l'endemà se subministrarà de manera gratuïta a majors de 16 anys sols o a menors d'aquesta edat acompanyats pels seus pares o pels tutors legals, S'oferirà aquest servei al Servei Integral d'Atenció a la Dona (SIAD), a Urgències, a la Consulta Jove del SAAS. Aquesta és la principal novetat del servei, juntament amb la promoció de formacions continuades a les llevadores.

El servei ha atès 21 dones dirant el seu primer any de funcionament. Hi ha hagut 17 demandes d'informació sobre interrupció voluntària de l'embaràs i les altres quatre corresponen a test d'embaràs, mètodes anticonceptius,i malalties de tranmissió sexual. L'edat va del 16 als 45 anys amb una mitjana de 27,6.  La majoria de consultes han estat presencials (18) i les altres tres per telèfon o correu electrònic. Pel que fa a l'estat civil, vuit són solteres, vuit estan en parella, tres casades, una separada i una no va contestar a la pregunta.

La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas que ha fet la presentació amb la llevadora referent, Cristina Pérez, ha subratllat en referència a les dades que "qualsevol xifra és bona tenint en compte que sortíem de zero".  El SIAD es va posar en marxa el 2 de març de l'any passat amb l’objectiu d’esdevenir un espai públic d’informació i assessorament per a aquelles persones que necessitin orientació sobre salut sexual i reproductiva, inclosa la planificació familiar, assegurant una assistència individualitzada, gratuïta i a la totalitat del territori.

 El servei està present als onze Centres d’Atenció Primària (CAP) del país. Les persones interessades també tenen la possibilitat de fer les seves consultes al telèfon 191, de dilluns a divendres entre les 8.30 hores i les 20.30 hores, o telemàticament a l’adreça electrònica siad@saas.ad, en què donen resposta les llevadores del programa.

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending