Petició al Raonador del Ciutadà per cancel·lar la taxa sobre la tinença de gossos

Els propietaris dels peluts argumenten que la mesura vol augmentar la recaptació de les administracions i no confien que es tingui en consideració les necessitats dels cans

Una imatge de la trobada de propietaris de gossos en protesta contra la taxa
Una imatge de la trobada de propietaris de gossos en protesta contra la taxa Cristian Cortés

Els propietaris de gossos han enviat una carta dirigida al Raonador del Ciutadà per demanar la cancel·lació de la taxa sobre la tinença de gossos o, en cas que no sigui possible, l’ajornament del cobrament fins que la ciutadania es recuperi econòmicament de la crisi generada per la pandèmia de la Covid-19. En l’escrit, el portaveu del grup, Jaume Vilamajó argumenta que la despesa per netejar els carrers està coberta pel foc i lloc i que la mesura en qüestió no motivarà als propietaris incívics a recollir les deposicions de la seva mascota.

“No hi ha coherència en els arguments exposats per les administracions, ens volen fer creure que la taxa ajudarà a cobrir les despeses anuals que tenen per netejar els carrers, però la realitat és que aquesta necessitat ja està coberta”, argumenta Vilamajó, i afegeix que “aquest impost és un abús. Es van discriminar les races de gossos potencialment perilloses per tal d’arribar a la xifra que més convingués, però van aconseguir rebaixar el pagament a 25 euros. Sia com vulgui, volem que sancionin als ciutadans incívics, no pagar justos per pecadors”.

El portaveu ha defensat que els propietaris exigiran, abans que es comenci a cobrar el tribut, que es facin parcs d’esbarjo pels quissos i pipicans de grans dimensions

En aquest sentit, l’escrit recull que “s’ha de tenir en compte que els propietaris que ja són incívics i no han rebut mai una sanció, no deixaran de ser irrespectuosos i intolerants quan fan passejades amb els seus gossos encara que s’implementi la nova taxa. S’ha de sancionar a qui més brutícia escampa a la ciutat o a les nostres muntanyes”.

El portaveu també ha manifestat la seva disconformitat amb el fet que els caçadors i ramaders no hauran de pagar la taxa, defensant que no s’han de concedir excepcions si la verdadera finalitat és sanejar els carrers del país i ha recordat que amb “aquesta imposició els propietaris exigiran, abans que es comenci a cobrar el tribut, que es facin parcs d’esbarjo pels quissos i pipicans de grans dimensions”. Fins i tot, la carta recull la possibilitat de demanar permisos perquè els cans puguin accedir a centres comercials, restaurants o autobusos.

Per últim, Vilamajó ha demanat que, en cas que no es produeixi la cancel·lació de la taxa, es tingui en compte que la pandèmia de la Covid-19 ha agreujat la situació econòmica de moltes famílies al Principat i s’ajorni el pagament “fins que la ciutadania es recuperi de la crisi”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending