El Parc Central estrena nova zona de jocs amb el pla especial encara a l'aire

Les noves instal·lacions han costat 460.000 euros i compten amb 700 metres quadrats de paviment tou i 700 metres més de zona d'herba

David Astriè acompanyat d'altres consellers del comú davant la nova zona de jocs al Parc Central
David Astriè acompanyat d'altres consellers del comú davant la nova zona de jocs al Parc Central Ester Pons

El comú d'Andorra la Vella finalment ha pogut obrir la nova zona de jocs infantils del Parc Central que s'havia d'inaugurar per la festa del poble, però les pluges han retardat la instal·lació del paviment tou. Es tracta de 700 metres quadrats d'espai amb diferents estructures de lleure per la canalla i que es divideixen en dues parts; una per a nens de 2 a 6 anys i altre per a infants de 6 a 12. Amb les modificacions s'han guanyat uns altres 700 metres quadrat de gespa alhora que s'han mantingut atraccions com la tirolina, l'aranya i el castell de tobogans.

Tot plegat ha tingut un cost de 460.000 euros i ha permès també obrir un carril central en aquesta part del parc perquè puguin accedir vehicles de manteniment. El cònsol major de la parròquia, David Astrié, creu que amb a la renovació del parc infantil que tenia ja 30 anys "s'acaba tot un procés de revitalització de la zona, que és el pulmó verd d'Andorra la Vella i que va començar amb la naturalització del llac, va continuar amb l'obertura al passeig del riu i amb la ubicació cel centre d'art".

La seva perdurabilitat, però no està encara del tot assegurada perquè el pla especial que ho ha de garantir encara no està tancat. El parc central està ubicat sobre terreny privat i per tal de poder mantenir aquest "pulmó verd" cal un pla especial acordat amb els propietaris. Un acord que malgrat l'any passat l'aleshores cònsol major, Conxita Marsol, va assegurar que ja estava gairebé tancat, a hores d'ara encara no és una realitat.

Astrié de fet ha assenyalat que no veu probable que es pugui deixar enllestit abans que acabi el mandat, ja que es tracta "d'un pla especial molt complicat", així i tot assegura que "s'està treballant i del punt de partida que teníem a ara s'ha avançat bastant". Per continuar fent passes endavant esperen rebre aviat un informe d'enginyeria sobre l'escorrentiu hidràulic del riu.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending