On compres a Andorra o a la Seu d'Urgell?

(REPORTATGE AUDIOVISUAL) La comoditat, la qualitat i el preu determinen els hàbits dels consumidors, i en conseqüència, de les relacions comercials entre el Principat i l'Alt Urgell, amb un nou competidor al mercat, la venda per internet

On compres a Andorra o a la Seu d'Urgell?

Hi ha residents que omplen el rebost de casa comprant al Principat, d'altres es desplacen fins a la capital alt urgellenca per adquirir productes frescos al mercat, o d'altres, aposten per anar a les grans cadenes comercials. I, en el sentit contrari, habitants de Catalunya, i més concretament, de la comarca de l'Alt Urgell es desplacen al Principat per carregar-se de productes que són més econòmics a Andorra. Tot i les relacions històriques per raons comercials entre l'Alt Urgell i Andorra, hi ha un nou competidor al mercat, sobretot arran de la pandèmia, el comerç digital.

En contextos inflacionistes, la població perd poder adquisitiu i mira més el cost del producte que adquireix. Perquè tal com assegura la investigadora del grup de sociologia d'Andorra Recerca Innovació, Núria Segués, "la població adapta el seu comportament consumidor en funció de la comoditat, la qualitat i el preu".

Comentaris (46)

Trending