Nova campanya de conscienciació de l’Agència de Protecció de Dades

L’entitat distribuirà fins a vuit càpsules audiovisuals sobre diferents temàtiques per alertar la ciutadana dels seus drets com ara el fet que les càmeres de videovigilància al carrer han d’estar degudament senyalitzades

Una imatge de la campanya.
Una imatge de la campanya.

L’Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA) inicia una nova campanya de comunicació amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre els seus drets en aquest àmbit. En total, seran vuit càpsules audiovisuals centrats en diferents temàtiques. Per exemple, es parlarà de l’actualització de webs, la senyalització de les càmeres de videovigilància en es país públics o la necessitat de protegir els menors d’edat.

El lema de la campanya serà ‘Protegeix les teves dades, fes prevaldre els teus drets’. Es parteix de la nova legislació, en vigor des de fa un any i es vol informar els ciutadans tant del context actual com avançar-se a qüestions que poden sorgir en el futur. En total, s’han elaborat fins a vuit càpsules audiovisuals que es distribuiran per diferents mitjans.

En aquestes s’aborden diferents temàtiques, com són l’actualització de webs i galetes; la senyalització obligatòria de càmeres de videovigilància en espais públics; la conscienciació sobre els menors d’edat i el contingut que publiquen a internet o la biometria. També es parlarà dels drets d’accés i supressió; la notificació de violació de seguretat; la seguretat i confidencialitat en el teletreball i la responsabilitat del tractament de dades en les comunitats de propietaris.

“Ens trobem en un món cada vegada més interconnectat i és important que tots siguem conscients dels nostres drets”, ha posat en relleu la cap de l’APDA, Resma Punjavi. Així, ha posat com a exemple el fet que “estem acostumats a accedir a webs sense llegir els avisos de condicions i moltes vegades ni tan sols sabem què estem acceptant, com que l’empresa ens pugui contactar sense haver-ho sol·licitat”.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending