Un nou reglament permetrà fer tràmits electrònics sense la participació activa de funcionaris

El Consell de Ministres ha aprovat un decret que permetrà fer gestions administratives de forma automatitzada amb dades que ja estiguin registrades als servidors de Govern

Un ordinador.
Un ordinador. Altaveu

El Consell de Ministres ha aprovat el Decret de regulació de l’actuació administrativa automatitzada. Mitjançant aquest reglament, tal com ha indicat el ministre portaveu, Eric Jover, permetrà fer tràmits que no requeriran de la participació activa de funcionaris. Concretament, serà útil per a aquelles gestions en que les dades requerides ja estiguin registrades als servidors de Govern, com pugui ser la reserva de denominació social.

Tot i que actualment ja es poden fer certs tràmits de forma automatitzada, “aquest nou sistema és molt més diligent i eficient que l’actual”. Avui dia es poden emetre els certificats de residència i el de no deute, a través de la plataforma en línia e-tramits. Es preveu que govern incorpori en els pròxims mesos altres actes administratius, com es reflexa a la Llei del Codi de l’Administració que, de la mateixa manera, determina que s’han de regular tots aquests actes.

Concretament, avui s’ha aprovat el text regulador d’aquest decret, que té l’objectiu de controlar l’ús dels mecanismes d’actuació administrativa automatitzada, així com establir el procediment per a l’aprovació de les especificacions, els criteris a aplicar, el programari necessari, els segells electrònics a utilitzar i els sistemes de supervisió i manteniment dels mecanismes. El text, a més, estipula que, amb caràcter previ, s’hauran d’aprovar els criteris que caldrà aplicar i designar els òrgans responsables de la supervisió del funcionament del sistema i difondre públicament aquesta informació. S’emmarca dins del projecte de digitalització de l’Administració que, asseguren, representa una font d’estalvi en temps i recursos públics i beneficia a l’administrat.

L’àmbit d’aplicació són procediments com els de certificació de constatacions registrats en els sistemes d’informació de govern, els tràmits que no requereixen resolucions vinculades a decisions i els tràmits relacionats amb declaracions de voluntat que s’apliquen sobre informació que pugui ser coneguda prèviament per la persona interessada.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending