Un nou parallamps a Carroi reduirà la possibilitat d’incidències

Andorra Telecom ha instal·lat el dispositiu, que utilitza la informació proporcionada per una sèrie de sensors de camps elèctrics per aïllar la torre en cas de tempesta

Comentaris

Una imatge de l'antena del pic de Carroi.
Una imatge de l'antena del pic de Carroi. Andorra Telecom

Andorra Telecom ha instal·lat un nou parallamps d’última generació a l’antena de comunicacions del pic de Carroi. D’aquesta manera, es vol minimitzar la possibilitat d’incidències durant les tempestes elèctriques. En cas de produir-se, el dispositiu fa servir la informació proporcionada per una sèrie de sensors de camps elèctrics per aïllar la torre.

El nou dispositiu que ha instal·lat Andorra Telecom, per tant, s’ajudarà de sensors de camps elèctrics, però també farà servir la informació obtinguda d’una xarxa de detecció de llamps d’alta precisió. D’aquesta manera, aïllarà automàticament la torre quan una tempesta perillosa s’aproximi i existeixi un risc potencial per a les instal·lacions.

D’aquesta manera, s’espera poder reduir de manera significativa les incidències generades per aquest tipus de fenòmens meteorològics, maximitzant el temps de servei de la torre de comunicacions. L’antena del pic de Carroi, situada a més de 2.300 metres d’altitud, dona servei de radio, TDT i telefonia mòbil a gran part del país.

Etiquetes

Comentaris

Trending