La neu fa acte de presència a gairebé totes les cotes i ‘entorpeix’ la xarxa viària

Mobilitat fa una crida a parar compte si cal sortir a la carretera davant les precipitacions que cauen des de darrera hora d’aquesta tarda

El centre d'Encamp ja presenta un aspecte molt blanc.
El centre d'Encamp ja presenta un aspecte molt blanc.

Si ha de sortir a la carretera pari compte. Mobilitat alerta que la presència de la neu a gairebé totes les cotes del Principat i que està emblanquinant i més que això les vies del Principat poden dificultar el trànsit en alguns punts de la xarxa viària i, per tant, cal màxima prudència al volant. Per ara, la fase groga està activada des d'Escaldes i tot apunta que acabarà ampliant-se a tot el país en poca estona.

Encara que en un país de neu no és de l’altre dijous, el fet que sigui el primer dia d’aquest hivern que les precipitacions, encara que de moment febles a cotes baixes, estiguin consolidant-se a bona part de la xarxa viària ha fet necessària una crida a la prudència per part de Mobilitat.

De fet, ja estava prevista una nevada aquest matí que, finalment, no ha arribat. Finalment, la precipatació ha arribat al vespre i és general. Les parròquies altes ja tenen una bona quantitat de neu, fet que, de retruc, també complica la circulació a la xarxa viària. Per ara, des de Mobilitat s'ha activat la fase groga a partir d'Escaldes. És a dir, en direcció a totes dues valls, cal circular amb equipaments. Tot fa pensar però que en poca estona aquesta situació es podria haver d'ampliar a tot el territori nacional.

La carretera general a l'altura del Prat del Colat, a la Massana.
La carretera general a l'altura del Prat del Colat, a la Massana.

 

Comentaris (2)

Trending