Neguit per la manca d’informació sexual entre els joves

L’ADA engegarà, conjuntament amb el servei de Joventut del comú d’Andorra la Vella, activitats per fomentar l’educació en aquest àmbit, així com l’empoderament femení en les relacions sexo-afectives

Les representants de l'ADA durant la presentació.
Les representants de l'ADA durant la presentació.

L’Associació de dones d’Andorra (ADA) i el servei de Joventut del comú d’Andorra la Vella han unit sinergies per un neguit comú: la manca d’informació sexual entre el jovent del país. Així, s’oferirà un cicle d’activitats per fomentar l’educació en aquest àmbit, així com l’empoderament femení en les relacions sexo-afectives. Per tant, durant quatre jornades es faran tallers, principalment dirigits per a les noies, on s’abordaran diferents aspectes.

La preocupació és creixent. De fet, el motiu principal pel qual l’ADA presenta aquestes accions, asseguren, són el fàcil accés a la pornografia en edats que, segons estudis, ronden els 8 anys. També els creixents casos als països veïns de violacions en grup o a menors. Des de l’associació es remarca que l’OMS indica que la salut sexual és fonamental pel benestar de les persones i que això requereix un enfoc positiu i respectuós, així com tenir experiències plaents i segures, sense coacció, discriminació ni violència.

Per tant, l’objectiu d’aquest cicle és el de sensibilitzar de la importància de l’educació afectiva-sexual en persones joves i assumir la responsabilitat d’oferir recursos des de la cura i el respecte. La intenció de l’ADA és propiciar que les persones joves es capacitin perquè al llarg de la seva vida arribin a desenvolupar una vivència de sexualitat saludable, positiva i gratificant.

El programa que ha presentat l’ADA vol atendre i acompanyar les persones joves en el procés de creixement per afavorir la vivència d’una sexualitat positiva i responsable. Es faran, al llarg de quatre jornades, diferents tipus de tallers amb grups reduïts de 15 participants aproximadament cada un d’ells. El 5 de maig es començarà amb un taller sobre sexualitat per adolescents, nois i noies, de 12 a 17 anys a càrrec de la CooperativaMandràgores, on s’abordarà la sexualitat sense tabús i des d’una perspectiva feminista a través de dinàmiques participatives que generin debat entre les persones joves i que permetin reflexionar sobre els mites i tabús al voltant de la sexualitat.

Parlem de sexe cartell page 0001
 

Es continuarà el 19 de maig amb un taller a càrrec d’Imma Sust, periodista, escriptora i responsable de relacions públiques de les botigues eròtiques Amantis. Aquesta activitat serà per a noies majors de 18 anys i pretén ajudar a descobrir la sexualitat a través de diferents joguines, però també es farà una reflexió sobre el llenguatge, l’educació i els falsos mites. El 2 de juny, a càrrec de la psicòloga i arterapeuta Yolanda Blanco es farà una activitat d’artteràpia, per descobrir diferents artistes que han plantejat la genitalitat femenina com a inspiració. Finalment, el 30 de juny es farà un taller sobre cicle menstrual, higiene femenina sostenible a càrrec de l’Alba Muñoz, fisioterapeuta especialitzada en sòl pelvià.

AF 4 Sex Code Femeni poster digital page 0001
 

 

Comentaris

Trending