Els monitors d’esquí insisteixen que hi ha formadors que fan classes sense tenir tots els nivells

Des de l’AAME consideren que s’està posant en perill el client i pot acabar tenint conseqüències penals per al treballador

Un monitor d'esquí fent classe.
Un monitor d'esquí fent classe. GRANDVALIRA

La temporada d’hivern a les estacions d’esquí havia de començar oficialment aquest divendres, però la pluja que ha caigut en alçada ha fos part de la neu i l’obertura de pistes s’ha ajornat fins dimarts 5 de desembre. Des de l’Associació de Monitors d’Esquí (AAME) continuen reivindicant que hi ha monitors que donen classes sense tenir tota la formació posant en perill la seguretat del client, així com les conseqüències penals per qui ho accepta.

Les reivindicacions de l’AAME continuen any rere any i una d’elles és que els monitors donin classes adaptades al seu nivell de formació. El vicepresident de l’entitat, Toni Feliu, ha manifestat que en els darrers anys hi ha hagut un increment de monitors estrangers i “molts només tenen el nivell 1 que poden donar classes a persones que baixin per les pistes vermelles”. Ara bé, aquestes mateixes persones, segons apunta, “estan fent classes a nivells superiors, és a dir, per baixar pistes negres o fora pista, amb el beneplàcit de les estacions perquè necessiten fer hores”.

Des de la mateixa entitat exposen que “aquesta pràctica posa en perill la seguretat del client i pot tenir conseqüències penals per al formador que ho accepta”. En aquest sentit, remarquen que es publiquin al BOPA les condicions de monitor d’esquí

Des de la mateixa entitat exposen que “aquesta pràctica posa en perill la seguretat del client i pot tenir conseqüències penals per al formador que ho accepta”. En aquest sentit, remarquen que es publiquin al BOPA les condicions de monitor d’esquí. Feliu diu que han demanat en diverses ocasions l’estadística de quants professionals tenen el nivell 1 i quants el 2 i des dels camps de neu no se’ls ha donat aquesta informació. En aquest sentit, diu, que “les estacions els pressionen”.

El tema salarial és un altre dels aspectes que any rere any exposen. Segons Feliu, “la formació de monitor està en decadència i si vols treballar i guanyar un salari digne has d’estar-hi cada dia”. Una vegada, més reclamen un forfet professional i que els monitors titulats puguin exercir pel seu compte. Des de l’AAME posen en relleu que la legislació estableix que cal arribar a un acord amb l’estació, però si aquesta fa silenci administratiu costa molt. Deixen clar que “no suposaria una competència amb les escoles d’esquí perquè es tracta de clients amb un poder adquisitiu més alt”.

Comentaris (6)

Trending