La missa de Meritxell celebrarà el centenari de la coronació de la Mare de Déu

Està oberta a tothom però cal reserva prèvia, amb l’objectiu de complir amb les mesures de prevenció sanitàries

Joan-Enric Vives i Xavier Espot se saluden a l'arribada al Santuari.
Joan-Enric Vives i Xavier Espot se saluden a l'arribada al Santuari.

Per complir amb les mesures sanitàries, caldrà reserva prèvia per assistir aquest dimecres a la missa solemne de Meritxell al Santuari, que enguany celebrarà el centenari de la coronació de la Mare de Déu. El temple estarà obert tot el dia, excepte durant la celebració de les tres misses. El dia de Meritxell començarà amb el discurs de la síndica general i acabarà amb el concert al Centre de congressos de la capital.

L’eucaristia central d’aquest dimecres a les 11 hores al Santuari, que tindrà lloc com cada any amb motiu del dia de Meritxell, celebrarà en aquesta ocasió el centenari de la coronació de la Mare de Déu de Meritxell.

Segons informa el Bisbat d’Urgell en un comunicat, hi haurà restriccions d’assistència de públic amb l’objectiu de respectar els aforaments establerts pel Govern. Estarà oberta a tothom però caldrà reserva prèvia. S’ha posat a la disposició dels fidels un mecanisme de reserva d’invitacions del mateix Santuari i també dels rectors de cada parròquia.

Així doncs, s’hauran de mantenir les distàncies socials i els assistents hauran de dur mascareta. A més, l’aforament ha quedat limitat a menys places del que és habitual. Com a mesura adicional, els assistents -siguin fidels o autoritats- faran un circuit de sortida del temple que faciliti la salutació final al copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, a la zona del claustre, així com la posterior neteja.

Vives, durant l'homilia celebrada l'any passat, ja marcada per la pandèmia.

Relacionat

La festa de Meritxell recupera el concert dels Petits Cantors però manté públic limitat en l’homilia

La missa solemne serà presidida pel bisbe d’Urgell i concelebrada pels sacerdots de les Valls d’Andorra. Comptarà amb l’assistència de les autoritats andorranes i el Cor dels Petits Cantors solemnitzarà la celebració. Es cantarà l’himne andorrà, estrenat en la coronació de la Mare de Déu ara fa cent anys.

Enguany se celebra el centenari de la coronació de la Mare de Déu de Meritxell i per això la corona amb la qual fou coronada la Mare de Déu i l’infant Jesús fa cent anys serà presentada pels joves d’Aina aquest dimarts al vespre en un acte al Santuari en què es llegirà la crònica de la coronació, després d’una lectura de poesies sobre la Mare de Déu i una Eucaristia celebrada per mossèn Ramon de Canillo.

El Santuari està obert tot el dia aquest dimecres, des de les 7 del matí fins a les 12 de la nit, tot i que la visita individual a la Mare de Déu quedarà interrompuda per les misses de les 9, les 11 i les 7 del vespre.

Discurs i concert

Just abans, el Consell General també celebrarà el dia de Meritxell, i ho farà com és habitual amb el discurs de la síndica general, Roser Suñé, a dos quarts de deu del matí al vestíbul de l’edifici de la cambra parlamentària. Acte seguit, s’interpretarà l’himne andorrà i la síndica farà declaracions als mitjans de comunicació.

Per últim, la jornada festiva acabarà a les vuit del vespre amb el Concert de Meritxell, que enguany se celebrarà al Centre de congressos d’Andorra la Vella per tal de poder acollir un major nombre d’espectadors. El concert ‘100 anys de l’himne andorrà’ comptarà amb la col·laboració d’Enric Bartumeu al piano, i de Casi Arajol que explicarà la història de l’himne.

Concert de l'Onca a l'Auditori.

Relacionat

El concert de Meritxell es trasllada al Centre de congressos de la capital

Etiquetes

Comentaris

Trending