La festa de Meritxell recupera el concert dels Petits Cantors però manté públic limitat en l’homilia

Les mesures sanitàries per la pandèmia tornen a deixar fora del programa la processó de la nit prèvia així com el repartiment de coca i les sardanes posteriors a la missa

Vives, durant l'homilia celebrada l'any passat, ja marcada per la pandèmia.
Vives, durant l'homilia celebrada l'any passat, ja marcada per la pandèmia.

La celebració de Meritxell tornarà a estar enguany marcada per la pandèmia. Novament, els actes que se celebraran al santuari s’hauran d’adaptar a la necessitat de prevenir al màxim els possibles contagis. Així, novament l’homilia tornarà a tenir un aforament molt limitat i, posteriorment, el tradicional repartiment de coca i moscatell ni la ballada de sardanes. El que sí que s’ha recuperat, ja a la tarda, és el concert dels Petits Cantors.

El coronavirus segueix ben present i això farà que la festa nacional no pugui ser tan lluïda com tocaria en una ocasió especial. I és que aquest 2021 se celebra el centenari de la coronació de la verge. Igualment, aquest fet marcarà la diada, ja que la corona es traurà del seu lloc habitual i se situarà durant dos dies als peus de la talla de Meritxell a la nau central del santuari.

La celebrció estarà marcada pel centenari de la coronació de la verge i, de fet, la mateixa corona estarà els dos dies al peu de la talla de Meritxell a la nau central del santuari

Un temple que, novament, intentarà acollir de la forma més normal possible una jornada tan especial. Això sí, seguint els protocols marcat per Salut perquè, cal ser conscient, el virus encara circula. Per això, novament, l’homilia que oficiarà l’arquebisbe i Copríncep Episcopal, Joan Enric Vives, amb tots els capellans del país, tornarà a tenir limitacions d’aforament. Així, les invitacions s’han reduït. Per exemple, pel que fa al Consell General, només hi podran anar presidents de grup així com els càrrecs institucionals.

La pandèmia també trastoca els actes posteriors a l’ofici religiós central. Tal com ja va passar el 2020, no hi haurà el tradicional aperitiu amb coca i moscatell, lògicament desaconsellat amb l’actual situació sanitària. Tampoc l’habitual ballada de sardanes.

Un altre acte que queda fora del programa és la processó de la nit del 7 al 8 de setembre. En aquest cas, es farà una vetlla amb els joves que, prèviament, hauran acompanyat el rector de Canillo, mossèn Ramon, en l’excursió a un lloc de referència mariana. Enguany, al llac de Garsan o Fontargent.

Ja el dia 8, el santuari romandrà obert des de les set del matí fins a la mitjanit. Al matí, hi haurà una missa per als nens de les colònies d’Aina i els seus familiars. El que sí que es recupera és el concert popular dels Petits Cantors, que es farà a la tarda (17.30 h.), abans de la missa vespertina.

La jornada també posa fi a l’any d’actes impulsats per mossèn Ramon per recordar l’efemèride del centenari de la coronació de la verge. El darrer es va celebrar justament fa uns pocs dies, amb un curs per a educadors en el lleure i les jornades de convivència entre monitors d’Aina i voluntaris de la Creu Roja.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending