La missa central de Meritxell, a porta tancada i només amb un nombre reduït d’autoritats

El santuari estarà obert durant tota la jornada, però només es mantindrà l’ofici religiós central i el del vespre anterior, destinat al jovent, per adaptar la celebració a la situació sanitària

Instant d'una missa de la diada de Meritxell d'un any anterior.
Instant d'una missa de la diada de Meritxell d'un any anterior.

La Diada de Meritxell s’haurà d’adaptar, ineludiblement, a la situació provocada pel coronavirus. Especialment els actes més massius, que se celebren al Santuari. Es podrà pujar, sí, però mantenir les mesures de seguretat. I, pel que fa als oficis religiosos, només es faran dos: la del jovent la nit prèvia i la central, tancada al públic i només amb un nombre limitat d’autoritats que ara s’està acabant de tancar.

Es té clar que, tret que la pandèmica empitjori, la festa nacional del 8 de setembre se celebrarà. Això sí, tocarà adaptar-la a la necessitat de fer-ho minimitzant el risc de contagi. Un punt crític és, evidentment, el santuari, lloc pel qual, cada diada, passen centenars i, fins i tot, milers de ciutadans.

Bisbat i Govern han d’acabar d’acotar el nombre de convidats a la cerimònia central, tenint en compte les limitacions d’aforament de la basílica

El temple estarà obert tot el dia, des de les set del matí a es dotze de la nit. Per tant, s’hi podrà pujar sense cap més limitació que el necessari seguiment de les mesures ja habituals de protecció: mascareta, neteja de mans i distància social. Ara bé, al llarg de la jornada s’ha decidit que només tindran lloc dos oficis religiosos. El primer, el dia 7 al vespre, centrat als joves, la vetlla de Santa Maria. El segon, la missa central.

Ara bé, aquest acte estarà restringit al públic. Serà, per dir-ho d’alguna forma, a porta tancada. La cerimònia tindrà un aforament reduït, limitat específicament a autoritats. I no totes. De fet, segons les fonts consultades per Altaveu, el departament de protocol de Govern i el Bisbat d’Urgell ultimen la llista de convidats.

Els dies previs, i com una forma de compensar l’anul·lació de les diferents misses que es fan durant la jornada de Meritxell, el santuari ha programat una sèrie d’oficis. Aquests aniran a càrrec del rector de Canillo, mossèn Ramon. Es farà un de diari des del 27 d’agost i, segons ha explicat el religiós, la voluntat és que “cadascuna tingui se centri en un tema profund”, vinculat a la situació actual.

Comentaris (4)

Trending