Més de 200 desinfeccions de vehicles oficials durant la pandèmia

Una empresa ha utilitzat l'ozó en ambulàncies, cotxes de policia i en els d'alguns serveis comunals

Vehicles abans de ser desinfectats.
Vehicles abans de ser desinfectats. ANDORRA CAMPERS

L'empresa Andorra Campers ha fet més de 200 desinfeccions de vehicles oficials durant la crisi de la Covid-19. Hi han passat cotxes de policia, ambulàncies de bombers, del SAAS, Creu Roja i vehicles dels serveis comunals de la Massana, Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria. Les desinfeccions s'han efectuat gratuïtament.

La desinfecció s'efectua per ozó, que descompon les olors, bactèries, fongs, toxines i matèria orgànica com pot ser el vessament de líquids. A la vegada, elimina les males olors del tabac, de la putrefacció d’aliments o de l’humitat. L’estat gasós d’aquest producte permet accedir als llocs de difícil accés i requereix de breus períodes de temps per arribar als seus objectius. El seu funcionament és senzill, ràpid i efectiu i el converteix en una magnífica eina per la desinfecció de la tapisseria i dels racons innaccesibles del cotxe.

Aquest tipus de desinfecció s’utilitza habitualment en espais com hotels, vaixells, autobusos, trens i espais incendiats. Una vegada realitzat el tractament, els operaris han de deixar ventilar el vehicle una estona. El tractament dura uns tres quarts d'hora i es fa en una nau industrial d'Aixovall, a Sant Julià de Lòria.

Alguns dels vehicles hi han passat diverses vegades durant la pandèmia i les ambulàncies de la Creu Roja es desinfectaven cada tarda després dels serveis perquè sovint han traslladat malalts de coronavirus. La màquina és llogada i abans de la crisi s'havia utilitzar relativament poc. Les instruccions indiquen que es maten el 99% dels virus i bacteris, però això no exclou la neteja de la superfície amb aigua i lleixiu.

Etiquetes

Comentaris

Trending