Mateix nombre de comunions que anys anteriors, però espaiades en el temps

Les mesures de seguretat sanitàries i la reducció de nens per celebració ha obligat a allargar algunes setmanes la temporada a les esglésies

Una de les comunions celebrades les darreres setmanes.
Una de les comunions celebrades les darreres setmanes.

Maig és el mes d’inici de les comunions a les esglésies andorranes. El 2021 s’ha presentat amb bones expectatives per als centres religiosos del país, que han vist com el nombre de nens ha tornat, pràcticament, a xifres anteriors a la pandèmia. Tot i això, les mesures sanitàries que, obligatòriament, s’han de prendre han obligat a fer més celebracions i, per tant, allargar la temporada algunes setmanes.

“Al setembre moltes persones dubtaven i no es van apuntar a catequesi, però rebran la comunió pràcticament la mateixa quantitat de nens de sempre”, ha indicat mossèn Pepe Chisvert, rector de Sant Julià de Lòria. A l’església de la parròquia, igual a la d’Andorra la Vella, solament podran combregar sis nens a la vegada. “Solament poden accedir a la cerimònia els familiars més propers de cadascú”, ha explicat mossèn Ramon Sàrries, rector de la capital i arxipreste de les Valls. A Santa Coloma, al tractar-se d’un temple més menut, s’ha reduït la quantitat a dos nens per cerimònia.

Aquesta reducció dels nens que prenen la comunió al mateix temps, han augmentat les setmanes. “Aquest any acabarem a mitjan juny, i això que fem dues cerimònies cada dissabte, una a les 12 i l’altra a l’una”, ha apuntat Sàrries. A Sant Julià de Lòria la situació és la mateixa, tot i que es va començar l’u de maig i, a Andorra la Vella, el primer cap de setmana de comunions va ser el passat.

Per descomptat, dintre de l’església s’han de seguir els protocols marcats. Bancs assenyalats, mascareta i gel hidroalcohòlic a l’entrada i la sortida. “Veiem que la gent té molt bona voluntat i molta responsabilitat amb la pandèmia”, ha afirmat Chisvert. Sàrries ho confirma i, a més, afegeix que, a la catequesi, també s’ha anat amb molta cura, “mai no ha vingut cap nen que hi tingués símptomes i, si han estat malament, s’ha cridat als pares ràpidament”.

 

Comentaris (4)

Trending