La majoria dels desallotjats de l’edifici de l’avinguda Santa Coloma s’instal·laran en hotels

Els operararis han començat a fer els treballs previs per iniciar dimarts vinent les obres de consolidació dels fonaments del número 28 de l'avinguda Santa Coloma

Operaris treballant en l'edifici afectat
Operaris treballant en l'edifici afectat Altaveu

Les tretze famílies que viuen a l’edifici situat al número 28 de l’avinguda Santa Coloma ja han marxat dels seus habitatges per tal de poder començar els treballs de consolidació dels fonaments. De gairebé una trentena de veïns, 22 s’han reallotjat en dos hotels de la capital, mentre la resta han anat a casa de familiars. De fet, aquest divendres han començat els treballs per col·locar els puntals a la façana.

Aquest divendres han començat els treballs previs a les obres que han de començar dimarts. De fet, aquesta tarda s’han vist una sèrie d’operaris col·locant puntals a l’entrada de l’edifici afectat i al taller de pneumàtics que hi ha als baixos. Mentrestant, les tretze famílies que hi viuen han marxat dels seus pisos, com a mínim durant dues setmanes, termini que els va dir el comú que duraria la consolidació dels fonaments.

Els puntals als baixos de l'edifici afectat.
Els puntals als baixos de l'edifici afectat. Altaveu

Des del comú d’Andorra la Vella s’ha explicat que a l’edifici hi viuen una trentena de veïns. D’aquests, 22 s’instal·laran en dos hotels de la capital. La majoria s’allotjaran en un establiment cèntric a l’avinguda Meritxell, mentre la resta ho farà en un altre que permet animals de companyia. Estaran en règim de pensió completa, tal com va avançar el cònsol menor, David Astrié. La resta de llogaters aniran a casa de familiars.

Alguns dels veïns consultats per l’Altaveu pensen que les obres duraran més de dues setmanes, i per això a la maleta hi ha posat més pertinences, per si de cas. Consideren que les obres han començat massa tard, tenint en compte que les primeres esquerdes van sortir entre l’abril i el maig de l’any passat. Les escletxes són d’una mida considerable, en molts casos. La fase inicial costa 14.000 euros, però encara no es pot determinar el cost total de la intervenció.

Estat de l'interior de l'edifici de l'avinguda Santa Coloma, 28
Estat de l'interior de l'edifici de l'avinguda Santa Coloma, 28 Altaveu

 

Comentaris

Trending