Els veïns de l’edifici que s’ha de desallotjar temen que la situació vagi per llarg

Tots tenen clar, fins i tot residents d’immobles propers, que el detonador de les fractures, que també afecten tímidament la via pública, han estat les obres de desmunt de l’espai que havia estat l’aparcament Giberga

Des d'un pis es pot veure l'altre tranquil·lament a través de les fractures.
Des d'un pis es pot veure l'altre tranquil·lament a través de les fractures.

Els veïns de l’edifici número 28 de l’avinguda Santa Coloma, que com a molt tard aquesta tarda a les 6 ha de quedar totalment desocupat, temen que la situació s’allargui molt més del que realment s’ha dit. I és que no tenen cap dubte que tot plegat és molt més greu del que, diuen, es vol fer creure. I ho evidencien amb les imatges de les esquerdes que hi ha en els seus respectius immobles, en tots els casos arrendats, de lloguer.

Amb la boca més gran o més petita, els diferents consultats tenen clar que el detonador de les fractures, que en menor mesura també afecten algun punt de la via pública, són les obres de desmunt que s’han fet i s’estan fent en la parcel·la que havia estat ocupada pel denominat aparcament Giberga, on s’ha de construir una nova promoció d’habitatges. “Tots sabem qui promou i qui construeix i ningú no s’hi vol ficar”, lamenten. Les vibracions, els sotracs, fins i tot l’aparició de petites esquerdes i la ruptura d’alguns vidres no només ha afectat a l’immoble número 28.

Esquerdes a l'entrada de l'edifici.

Relacionat

Ordre de desallotjar “per precaució” un dels edificis amb esquerdes de l’avinguda Santa Coloma

Els edificis que hi ha a banda i banda també han sofert problemes. El del número 30, l’Hotel Bellpí, ja va veure com es desprenien alguns elements de la façana quan al mes de maig passat van saltar les primeres alarmes. La diferència entre l’hotel i l’immoble que ara s’ha de desallotjar sí o sí rau en el fet que al primer s’hi van fer obres de reforç fa uns anys i al segon tant o més antic no s’hi ha fet pràcticament mai res. Al número 26 també hi comencen a haver-hi escletxes.

Però les vibracions, els tremolors o les ruptures d’alguns vidres no són només ‘propietat’ d’aquests tres immobles. També n’han patit habitatges tant de la mateixa vorera de la parcel·la en desmuntatge pel cantó de l’avinguda Santa Coloma com d’altres de situats al carrer Prada Motxilla, on també dóna el terreny que s’està desmuntant. Justament, ara s’estaria treballant més profundament en aquest indret. I ha estat a partir que s’ha començat “a picar a la carretera del Lycée” que s’han reactivat, i de quina manera, els problemes.

Tot plegat afecta fins i tot l'escala principal.
L'escala de l'edifici també presenta fissures i descrostaments.

“Ens fa mala espina. No olora bé, tot això”, explica un veí, que reconeix que no ha buscat un altre lloc on anar a viure. “Aquí tots estem de lloguer, per sort antic, i si no busquem res és per la senzilla raó que els pocs pisos que hi ha presenten uns preus abusius.” “Dir que desallotgen l’edifici per no molestar els veïns amb el soroll de les actuacions que s’hi han de fer no té cap sentit. Fa temps que sentim com piquen pedra, com no paren les màquines, els camions. La realitat ha de ser una altra de ben diferent.”

“Que ara hi hagi tanta pressa no és normal. La setmana passada van començar a obrir on hi ha els pilars i crec que han vist alguna cosa que no els haurà agradat gens. Per això diuen que tot plegat és per seguretat”, continuen explicant els veïns, que asseguren que la propietat sempre els ha mantingut al corrent del que ella sabia i que s’ha portat bé amb els llogaters. Ara bé, “el Govern, el comú o a qui li correspongués han trigat massa a prendre aquesta decisió”.

Dins dels pisos les esquerdes són importants.

Relacionat

Els veïns de l’edifici afectat coincideixen que “les obres haurien d’haver començat abans”

Es refereixen a la decisió de desallotjar l’immoble. Ja ho va explicar l’Altaveu aquest dijous mateix després de conversar amb altres inquilins de l’edifici. “Cada dia que passa les esquerdes van a més” com evidencien els testimonis que es van col·locar el mes de maig passat. Se n’han posat més posteriorment. “Tot això ja s’havia d’haver fet quan van començar a aparèixer les primeres fractures. Esperem que ara no sigui ja tard”, clamen els veïns, que recorden que “l’escala de l’edifici també està afectada. No són només els dos pilars de davant, els que estan danyats”.

I conclou un dels veïns a qui no quedarà més remei, almenys durant uns dies, de marxar de casa: “El meu pis fa 140 metres quadrats, és de quatre habitacions. Tot el pis té esquerdes. No només la part davantera, la que toca a l’avinguda Santa Coloma. També la part posterior, que llinda amb Roureda de Sansa”. “Diuen que trigaran com a molt quinze dies. Tant de bo. Però serà més temps. I això si els mals de l’edifici tenen realment solució.”

Comentaris (3)

Trending