Joan Toribio és reelegit president d’un Fòrum de la Joventut que renova els estatuts

Es crea la figura del director i s'amplia l'edat dels membres que passa dels 15 als 35 anys, seguint les directrius del Consell d'Europa

Joan Toribio (esquerra) en una roda de premsa.
Joan Toribio (esquerra) en una roda de premsa. ARXIU

Joan Toribio ha estat reelegit president de la Taula Permanent del Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra (FNJA) en la darrera reunió de l'entitat. La vicepresidència l'ocupa Maria Vilariño. La resta de càrrecs són per  Miquel Castillo, Jorge Romero,  Pol Castillo, i Alejandro Luque. LAssemblea Jove en la sessió convocada aquest mes ha aprovat la publicació dels nous estatuts que han estat modificats.

 

Les funcions de l’FNJA són les que estableix la llei que es va aprovar al Consell General el passat mes de juny. La modificació dels estatuts inclou l'ampliació d’edat del col·lectiu jove, que passa dels 15 als 35 anys quan era dels 16 als 29. D'aquesta manera el nombre de membres augmenta en 6.000 (de 12.000 a 18.000). L'ampliació als 35 anys és l'adaptació a les recomanacions del Consell d’Europa i alinear-se així amb les directrius i normatives de la resta de països europeus.

Es crea la figura del director del FNJA, amb l’objectiu de donar més qualitat al marc estratègic de contacte amb les institucions; i d’un cos tècnic per defenir uns estatuts més clars i oferir una estratègia de continuïtat als projectes.El propòsit de l’FNJA és portar la veu de la gent jove d’Andorra a les institucions públiques i privades (locals i nacionals) i als organismes internacionals, defensant els seus drets, oportunitats i interessos, i participant en la construcció de les polítiques públiques que afecten a les seves vides.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending