L'IPC del 2020 se situa en el -0,2%

Els principals grups que tenen una influència positiva en la taxa anual són el transport (-5,3%) i les begudes no alcohòliques i tabac (+2,2%)

Prestatgeries d'un supermercat.
Prestatgeries d'un supermercat. Altaveu

L'Índex General de Preus al Consum (IPC) del 2020, s’ha situat en -0,2%.  Als països veïns, la variació anual avançada és del -0,5% a Espanya i del 0% a França. Pel que fa a la Unió Europea, l’evolució dels preus de l’Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) se situa al -0,3% al desembre del 2020. La inflació bàsica -índex general sense aliments no elaborats ni productes energètics- se situa en +0,7%.

Els principals grups de l’IPC que tenen una influència positiva en la taxa anual de l’IPC són el transport (-5,3%) i les begudes no alcohòliques i tabac (+2,2%). El ministre portaveu, Eric Jover ha destacat que la xifra està en el marc de les previsions del Govern i que ja s'apuntaven el mes de novembre quan el percentatge era del 0%. El descens d'alguns preus durant el mes de desembre com ara els aliments i les begudes no alcohòliques han estat determinants en la dada final.

Aquest grup ha baixat set dècimes durant el mes desembre i s'ha situat a a l'1%, a conseqüència del decreixement en el preu dels productes frescos. També hi ha hagut un descens en la roba i el calçat (2,7%) , a causa de l'inici de les rebaixes.

Etiquetes

Comentaris

Trending