Els ingressos d’Unicef Andorra disminueixen un 12% durant el 2021

Les conseqüències de la crisi sanitària de la Covid-19 han afectat a les donacions que rep l’ONG i que provenen, principalment, de privats i empreses

Comentaris

Unicef Andorra a la presentació de la campanya 'Regala Futur'.
Unicef Andorra a la presentació de la campanya 'Regala Futur'.

La crisi sanitària provocada per la Covid-19 ha afectat tots els sectors de la societats. Inclosos els dedicats a l’ajuda humanitària, com és el cas d’Unicef Andorra. Concretament, l’ONG ha rebut un 12% menys d’ingressos al llarg del 2021 respecte al 2020. Aquesta disminució es pot connectar directament amb les conseqüències de la pandèmia, que han fet baixar les donacions de privats i empreses, principals benefactors de l’entitat.

Durant el 2021 Unicef Andorra va ingressar 842.279,59 euros, que suposen un 12% menys que els 961.473,68 euros que va rebre al 2020. D’aquesta xifra, el 95,25% és procedent del sector privat, desglossat en donants, socis, organitzacions i empreses, i el 4,75% és de l’aportació del Govern. Aquestes donacions, però, han variat pel que fa al 2020, i ha baixat el procedent de ‘Donació extraordinària’ i de ‘Donacions’ de privats, mentre que ha augmentat el que s’ha rebut per part de ‘Fundacions’, ‘Empreses’ i ‘Societat Civil i no Lucratives’.

El destí d’aquests ingressos s’ha repartit de forma similar al 2020. D’una banda, el 86,4% s’ha dirigit als programes d’Unicef. Dintre d’aquesta categoria s’inclouen les inversions en totes les accions que l’entitat duu a terme en el món i a Andorra, així com els finançats a Zàmbia, a la República Centreafricana i a Buthan. Aquests, que són de cooperació internacional, són els que reben el 93,21% de les inversions dirigides als programes d’Unicef. D’altra banda, el 6,79% restant, és per a les accions de promoció dels drets a la infància i de sensibilització de la societat andorrana en relació a la situació de la infància.

La tasca d’Unicef al país se centra, principalment, en la sensibilització i en la mobilització de recursos que es destinen, posteriorment, a projectes internacionals. En la memòria del 2020-2021 s’especifica que, durant aquests anys, s’ha aconseguit a Zàmbia la creació d’una xarxa de centres de desenvolupament de primera infància, on es porten a terme pràctiques de nutrició, salut, cura responsable i alfabetització d’adults. Així mateix, al Buthan, s’ha treballat per impulsar programes d’educació inclusiva per als infants amb discapacitats i la creació d’escoles que els recolzin. A més, des d’Andorra, s’ha posat en marxa la campanya #RegalaFUTUR, que fa el lliurament de capses d’emergència arreu del món, en només 72 hores. Contenen, principalment, vitamines, aliments làctics i terapèutics.

Etiquetes

Comentaris

Trending