Indignació pel preu i el temps d’espera de les formacions per a gossos perillosos

Amb únicament quatre convocatòries anuals i el pagament de 110 euros en total neix la preocupació que la situació pugui afectar a l’adopció dels animals

Un gos considerat potencialment perillós durant una formació.
Un gos considerat potencialment perillós durant una formació. Arxiu

Les dues formacions obligatòries per poder ser propietari d’un gos considerat potencialment perillós han creat més indignació que tranquil·litat. Els principals hàndicaps que s’observen en les noves mesures decretades pel Govern són, d’una banda, el temps que passa entre cada convocatòria per al curs impartit des del Cos de Banders. De l’altra, preocupa la quantia total que haurà d’abonar una persona per poder tenir l’acreditació, en total 110 euros.

El Govern únicament convocarà quatre oportunitats a l’any per poder fer la formació impartida pel Cos de Banders. “Què passa si vols adoptar un gos tot just després que hi hagi hagut una? Com es fa esperar tres mesos una persona que vol tenir aquell animal?”, es qüestiona el portaveu del grup Rastreig i recerca gossos, Jaume Vilamajó. Tenir l’acreditació i fer els dos cursos serà obligatori per poder fer el procediment, però Vilamajó assegura que es fan massa poques a l’any i massa espaiades en el temps. “Seria coherent quinze dies des de l’interès a adoptar fins que es té el curs, però ningú vol esperar tant per adoptar un gos”, assegura.

Tampoc es pot passar per alt el cost total que tindran les dues formacions. En primera instància s’haurà de pagar 80 euros al centre d’ensinistrament que farà el primer curs i que avaluarà el futur propietari per veure si és apte per tenir aquesta mena d’animal. Posteriorment, s’abonaran 30 euros per poder fer el curs amb el Cos de Banders. En total, tenir l’acreditació costarà 110 euros. A això se li haurà d’afegir la despesa que ja suposa l’adopció d’un animal. “Al final costarà el mateix que comprar-los, i és el que la gent acabarà fent”, afirma Vilamajó.

Un gos potencialment perillós.

Relacionat

Fer dues formacions i pagar 30 euros, requisits per tenir un gos potencialment perillós

El que més preocupa és que tot aquest procediment sigui una dificultat afegida per poder adoptar un gos, i que la gent deixi de fer-ho. O que busqui l’escletxa per tenir un potencialment perillós sense haver de passar tot aquest procés. És a dir, ‘feta la llei, feta la trampa’. També cap la possibilitat que acabin decantant-se per un altre animal pel qual no calgui fer cap formació. “Estan complicant que els gossos puguin tenir una llar, que surtin de la gossera i tinguin unes millors condicions de vida”, explica Vilamajó. De fet, assegura que veu força probable que cada cop s’adoptin menys cans a Andorra, i que el procés es faci fora.

 

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending