Hotels pendents d'obrir demanen poder fer un ERTO si han de tornar a tancar

Ho farien en el cas que no tinguessin prou reserves i estan a l'espera de la publicació d'un reglament

Comentaris

Turistes en una oficina d'informació.
Turistes en una oficina d'informació. Comú d'Andorra la Vella/ Tony Lara

Alguns dels hotels que encara no han obert afronten un dilema. Per una banda, estan disposats a fer-ho però per l'altra volen saber, en el cas que no tinguin prou reserves, si poden tornar a tancar i reconduir de nou els seus treballadors a un ERTO.

Els hotelers volen aprofitar l'estiu per recuperar-se dels mesos de tancament a causa de la pandèmia però no saben com aniran les reserves ja que la situació és atípica. L'aposta pel turisme de proximitat també pot implicar un descens en els dies de pernoctació.

Els responsables d'alguns hotels han contactat amb Govern i amb la Unió Hotelera. Se'ls va comunicar que s'esta preparant un reglament però es queixen que ja ha arribat el mes de juliol i que encara no s'ha publicat l'esmentat text legal. D'aquesta manera, veuen com passen els dies i continuen tancats.

Des de la Unió Hotelera recorden que entre el 60 i el 70 % dels establiments que estan oberts tot l'any ja funcionaran aquest cap de setmana, que es considera en certa manera un assaig general del que pot ser l'estiu. Tot i que des de la part francesa, l'afluència, que no les pernoctacions, és massiva -aquest dissabte hi havia cues d'entrada al Pas de la Casa-, per part espanyola l'arribada de turistes no és l'esperada. Aquest cap de setmana hi ha disponibles unes 1.400 habitacions amb un 48% de reserves.

Etiquetes

Comentaris

Trending