Homenatge a Marc Pimienta a Cornudella i petició ciclista exigint l’enduriment de penes en accident

Unes 300 persones recorden l'exseleccionador de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) que va morir atropellat el cap de setmana passat per un conductor begut

Un ciclista s'adreça als assistents a l'homenatge aquest diumenge a Cornudella.
Un ciclista s'adreça als assistents a l'homenatge aquest diumenge a Cornudella.

Unes 300 persones, amb una representació andorrana, s’han concentrat aquest diumenge a Cornudella de Montsant per homenatjar Marc Pimienta que va ser atropellat mortalment el passat cap de setmana per un conductor begut que va fugir. En aquest context, la Federació Catalana de Ciclisme exigeix l’agilització de la justícia per mitigar “el patiment de les famílies” i l’enduriment de les penes en accidents viaris en què els infractors no socorrin la víctima.

El club ciclista del poble ha fet una marxa lenta fins al punt quilomètric 44,4 de la C-242, on es va produir el sinistre. Allí s’ha fet un minut de silenci i l'esquiadora de muntanya andorrana Sophie Dusautoir, parella del finat, ha dipositat un ram de flors als peus d’una bicicleta blanca que recorda el ciclista. De fet, en l'homenatge hi ha hagut força representació andorrana.

Captura de pantalla 2023 05 07 a las 16.24.59
Un moment del minut de silenci.

El conductor causant del sinistre mortal és a presó provisional sense fiança. Té una causa oberta per homicidi imprudent, omissió del deure de socors i conducció sota els efectes de l'alcohol. L’alt risc de reiteració delictiva va ser un dels arguments que va esgrimir el fiscal per demanar l’ingrés a la presó sense fiança de l’home de 51 anys.

Captura de pantalla 2023 05 07 a las 16.25.15
Sophie Dusautoir acudint a dipositar el ram de flors.

Pimienta havia estat  seleccionador de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) entre els anys 2015 i 2019 A banda, era molt conegut en l'àmbit social i esportiu per la seva faceta com a professor d'educació física. 

 

 

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending