La Hisenda espanyola fa un seguiment dels youtubers instal·lats a Andorra

Les investigacions es limiten, pel moment, a la via administrativa amb el seguiment dels seus viatges, els consums i la utilització de les targetes de crèdit

Logotip de l'Agència Tributària espanyola.
Logotip de l'Agència Tributària espanyola. Altaveu

La Hisenda espanyola vigila els moviments dels youtubers d'aquell país que han fixat la seva residència a Andorra. L'Agència Tributària està investigant si la residència és real o fictícia i ha alertat pel missatge que deixen als seus joves seguidors.

El fisc espanyol ja no està preocupat només pels diners que pot deixar d'ingressar. També està preocupada pel fet que més joves puguin seguir el seu exemple. Segons publica aquest diumenge el diari El País, les investigacions que, pel moment, es limiten a la via administrativa, inclouen el seguiment de viatges, consums i utilització de les targetes de crèdit.

Els youtubers justifiquen el seu exili fiscal perquè la tributació a Espanya és del 47% i a Andorra del 10%.  La marxa d'ElRubius ha originat una gran polèmica, per la sortida d'Espanya però també per les seves declaracions que han tingut una gran repercussió a les xarxes socials amb opinions de tot tipus. TheGrefg, un altre youtuber, opina que "això és un debat entre moralitat i legalitat, però donar la meitat del que guanyo perquè estimo al meu país...no ho veig".

 

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending