L’hereu de Casa Xicos dona 30.000 euros per rehabilitar la sala de descans de la policia

L’exministre Jordi Alcobé ha signat el conveni amb Govern i dona per voluntat pròpia 30.000 dels 60.000 euros que costaran les obres amb l'objectiu d'honorar el primer comandament policíac del Pas de la Casa, Michel Mandicó

Víctor Filloy, Josep Maria Rossell i Jordi Alcobé signant el conveni
Víctor Filloy, Josep Maria Rossell i Jordi Alcobé signant el conveni Albert Sanjuan

El Govern a través dels ministres en funcions de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, i d’Ordenament del Territori i Habitatge, Víctor Filloy, amb l’hereu de Michel Mandicó, Jordi Alcobé, un conveni per rehabilitar la sala de descans de la policia i d’aquesta manera honorar a qui va ser el primer comandament policial del Pas de la Casa. La donació és de 30.000 euros, la meitat del que costaran les obres.

La sala on descansen els agents de policia portarà el nom del qui fou el primer comandament policíac del Pas de la Casa, Michel Mandicó, fill de casa Xicos de Prats. Això serà així després del conveni que l’executiu ha signat amb l’hereu, l’exministre, Jordi Alcobé, qui ha fet una donació de 30.000 euros per rehabilitar aquest espai.

Alcobé, que s’esperava un acte més senzill i no tan protocol·lari, ha elogiat la figura de Mandicó dins del cos de Policia en els anys que va estar de servei. Posa en relleu que “era natural establir una col·laboració amb la Policia i poder honorar la figura del Miquel”. La donació que ha fet és de 30.000 euros i ha deixat clar que ho ha fet “per voluntat pròpia” i que en vida el comandament no li havia deixat palesa aquesta voluntat.

Miquel Mandicó amb el seu gos 'Pachà'.

Relacionat

Herència Xicos, descans per a la policia

Per la seva part, el ministre d’Ordenament del Territori i Habitatge en funcions, Víctor Filloy, ha destacat que “casos com aquest no es donen sovint”. L’objectiu, diu, és poder rehabilitar la sala descans, els treballs de la qual es licitaran durant aquest 2023. El cost estimat ronda els 60.000 euros, dels quals la meitat provenen d’aquesta donació.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending