Havaneres sense cala a Sant Julià

Per segon any consecutiu la pluja fa la guitza al ‘recinte banyístic’ del Prat del Senzill, que haurà d’entrar en funcionament sense la cançó marinera de Les Anxovetes, obligades a cantar sota cobert

Actuació de 'Les Anxovetes' al vestíbul del Centre Cultural i de Congressos Lauredià.
Actuació de 'Les Anxovetes' al vestíbul del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. Toni Solanelles

Si no vols aigua, dues tasses. A Sant Julià hi estan abonats. No és el primer cop que la pluja, els temporals, fan la guitza a la Cala Laurediana, el recinte de bany estiuenc que el comú munta al Prat del Senzill. Dos de dos. Com l’any passat, quan la calia s’havia de posar en marxa, l’aigua ho ha engegat a rodar. A mitges, però, perquè el sabor mariner, sense cala, això sí, hi ha estat igual. La cala haurà d’esperar. Qüestió d’hores, de dies potser. Les havaneres no han esperat pas.

La cançó marinera de Les Anxovetes, el grup d’havaneres amb veu exclusivament de dona, havien de donar el tret de sortida de la Cala Laurediana. Metafòricament ho han fet igual. La cala ha quedat ‘negada’ d’aigua dolça i ha relegat l’aigua salada a haver-se de refugiar al vestíbul del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. Però les havaneres personalitzades per les veus de Tona Gafarot, Marta Pérez i Montse Ferrermoner han delectat el -siguem sincers- limitat aforament més enllà dels requisits imposats per la Covid.

Des de ‘Barca xica’ al ‘Canó de Palamós’ passant per ‘Habaneras de Sevilla’ o temes més personals del repertori de l’equip d’anxovetes i seitons (els músics de l’acompanyament i el tècnic de so) com ‘La botiguera’ i d’altres de clàssics com ‘El meu avi’ han anat desfilant pel vestíbul del centre lauredià engalanat amb xarxes marineres i veles metafòriques. Havaneres sense cala… però amb anxovetes. I per banyar-se al Prat del Senzill temps hi haurà durant l’estiu.

Comentaris

Trending