L’habitatge i les separacions centren les atencions al Punt d’Informació a la Dona de l’ADA

Un centenar de persones han demanat assessorament durant l'any 2022 en el que també s'han tractat cinc casos de violència de gènere

La presidenta de l'ADA, Mònica Codina, durant un acte.
La presidenta de l'ADA, Mònica Codina, durant un acte. Pilar Candel

Un centenar de dones han demanat assessorament al servei que ofereix l’Associació de Dones d’Andorra durant l’any 2022. Setanta dones han acudit presencialment i a trenta s’ha donat resposta de manera telemàtica. Els casos relacionats amb l’habitatge, les separacions, els problemes econòmics i la violència de gènere, han estat els més freqüents.

El Punt d’Informació a la Dona compta amb una mediadora social i durant l’any passat va atendre 18 consultes relacionades amb les dificultats per trobar habitatge, per la finalització del contracte o falta de pisos a preu assequible. Es tracta de la principal problemàtica que preocupa a la ciutadania, segons el darrer Observatori del CRES i també suposa un volum important de consultes al Raonador del Ciutadà.

D’altra banda, 19 casos tenien relació amb separacions, des d’informació legal, buscar pis o la marxa del país d’un dels progenitors. La falta de recursos econòmics i pensions baixes han centrat 13 consultes, on s’ha assessorat sobre l’accés a beques i ajudes de tot tipus.

Durant el 2022 el Punt d’Informació a la Dona ha atès 5 casos de violència de gènere des de maltractaments físics, psicològics , entre altres. En aquests casos es deriva la víctima a la institució o servei corresponent. La resta de consultes tenen a veure amb l’agrupament familiar, la recerca de feina o altres tipus de situacions.

Etiquetes

Comentaris

Trending