El Grup de Folklore Casa de Portugal participa a la desfilada del vestit popular

La formació enceta la temporada que continuarà amb l'actuació a la Fira d'Andorra la Vella el proper mes

Membres del Grup de Folklore Casa de Portugal durant la desfilada.
Membres del Grup de Folklore Casa de Portugal durant la desfilada. Grup de Folklore Casa de Portugal

Set membres del Grup de Folklore Casa de Portugal han participat a la 25a edició de la desfilada del vestit popular portuguès a Monção, districte de Viana do Castelo. El grup ha encetat una nova temporada, convidant tothom a participar, els divendres, als assajos de dansa i musica tradicional i preparant la participació en una nova edició de la Fira d’Andorra la Vella el proper mes d’octubre.

A la trobada hi han pres part més de 1.200 folkloristes abillats amb el vestit tradicional. A més a més de totes les representacions etnogràfiques del país, excepte les illes, s'han desplaçat a Monção el Grup Folklòric Alma Lusa del Brasil i el Grup de Folklore Casa de Portugal que hi participa per tercer any consecutiu.

Amb l'organització de la Federació del Folklore Portuguès, la desfilada nacional vol promoure la diversitat del vestit tradicional, la seva riquesa i la valorització de la forma de vestir a finals del segle XIX i la primera meitat del segle XX. La delegació del Grup de Folklore Casa de Portugal hi ha participat amb el vestit tradicional de treball, dins les diferents temàtiques del vestit popular que inclou la infància, treball, riu i mar, dol, fira, casament i festa.

Etiquetes

Comentaris

Trending