Grans operadores de serveis espanyoles desestimen domiciliacions en comptes andorrans

Ciutadans del país amb segones residències a l’Estat espanyol lamenten que els anuncis que els bancs andorrans han entrat a l’entorn SEPA almenys en casos com els de Naturgy no tinguin cap efecte

Naurgy, a priori, no accepta comptes bancaris andorrans.
Naurgy, a priori, no accepta comptes bancaris andorrans. ARXIU

Grans operadores de serveis espanyoles com ara Naturgy, l’antiga Gas Natural, fan cas omís a associar els contractes a un compte bancari andorrà. Asseguren que no és possible, justament, pel fet de ser andorrà i reclamen que s’estableixi el compte d’una entitat domiciliada a l’Estat espanyol per fer la corresponent associació. Aquest fet està indignant ciutadans del país amb segons residències a Espanya.

En aquest sentit, alguns dels afectats, que han mostrat les respostes per escrit de les empreses comercialitzadores de serveis en aquest cas de Naturgy, companyies que es dediquen a les tasques administratives de grans empreses de serveis, han lamentat que el suposat accés de la banca andorrana a l’entorn europeu SEPA, a la pràctica, no serveixi per a res. En aquest sentit, es lamenta la desconfiança que generen les entitats del Principat o, com a mínim, els problemes transaccionals que encara hi ha.

El fet d’accedir a l’entorn SEPA hauria de facilitar la interrelació bancària, més encara quan els residents al Principat no tenen sempre fàcil -per les condicions imposades i l’exigència de documentació de vegades d’impossible o molt difícil compliment- poder obrir un compte a Espanya per poder operar amb normalitat.

Comentaris (4)

Trending