Govern transformarà l’hotel de la Font de Ferro d’Aixovall en pisos de lloguer a preu assequible

Ha llogat o comprat tres edificis més a la parròquia de Sant Julià de Lòria com l'antic Bonavista, a la carretera de la Rabassa

Comentaris

Façana de l'hotel Font de Ferro, a Aixovall.
Façana de l'hotel Font de Ferro, a Aixovall.

El Govern ha adquirit l'hotel Font de Ferro a Aixovall que estava en venda des de fa temps per un preu d'1.990.000 euros. A més d'aquest hotel, ha comprat quatre edificis més. Les ofertes dels propietaris sumen 22.381.387,52 euros, mentre que la taxació pericial immobiliària va ser de 24.945.648,96 euros. Així, és té en compte que els propietaris han aplicat una mitjana de descompte d’un 37,95% respecte de la taxació en les seves ofertes.

L'hotel, construït l'any 1965 al costat de la CG1 a la parròquia de Sant Julià de Lòria, consta de cinc plantes i d'un accés que dona entrada a l'antic habitatge utilitzat pels responsables de l'establiment. Disposa de restaurant amb capacitat per a 70 comensals, cuina, bar, dos magatzems i 33 habitacions.

El ministre de Territori i Habitatge en funcions, Victor Filloy va anunciar dimecres passat la compra de quatre edificis amb una estimació de 86 habitatges per un import total de 10.627.704,78 euros. Quant a l’arrendament, s’han adjudicat quatre edificis amb una estimació de 61 habitatges per un import total de 6.634.862,70 euros, que permetran lloguers d’entre 30 i 50 anys. Tots els 147 habitatges, després de la rehabilitació que requereixi cada immoble si escau, passaran a formar part del nou parc públic d’habitatge que gestionarà l’Institut Nacional de l’Habitatge.

La parròquia amb més immobles és Sant Julià de Lòria amb quatre de comprats o llogats. A banda de la Font de Ferro, Govern disposarà d'una casa al carrer Doctor Palau, d'una altra a l'avinguda Verge de Canòlich a la zona de Rocacorba, i de l'antic hotel Bonavista, a la carretera de la Rabassa. Aquest edifici de sis plantes, tancat des dels anys noranta, va ser adquirit per un empresari d'Andorra la Vella per a la construcció de pisos de lloguer.

Comentaris (18)

Trending