El Govern reconeixerà amb un document la tasca dels voluntaris dels 'stop labs'

Es preparen diversos actes per agrair la seva dedicació durant els tests de cribratge massiu de la població

Voluntaris i personal logístic a un stop lab.
Voluntaris i personal logístic a un stop lab. Altaveu

La tasca dels voluntaris dels voluntaris als stop labs durant el cribratge massiu de la població pels tests de la Covid-19 serà reconeguda amb diversos actes. El que està més avançat a hores d'ara és el lliurament d'un document oficial de Govern que acrediti la seva feina i que serveixi també de reconeixement. La iniciativa té el suport del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS), d'Actua i de la Creu Roja.

En la primera tongada d'stop labs hi van participar 1.208 voluntaris i en la segona 1.034, en total més de 2.000, que és una xifra molt alta si es té en compte, per exemple, que una entitat com la Creu Roja em pot arribar a moure un màxim de 240. Hi ha hagut voluntaris a l'hotel Fènix (43) i a l'hotel Cèntric (83)  per fer costat als padrins que havien estat traslladats a aquests establiments procedents de centres sociosanitaris.

S'han posat diverses idees sobre la taula per tenir en compte la seva dedicació. Així, s'ha parlat d'editar un vídeo, o de fer anuncis en els mitjans de comunicació. Cal recordar que el Govern ja ha reconegut als infants amb un diploma imprimible.

Per altra banda, i des del ministeri d'Afers Socials s'està treballant en un reconeixement públic per als voluntaris de cara al pròxim 5 de desembre, amb motiu del Dia internacional del voluntariat. També s'està plantejant que els estudiants voluntaris vinculats al món sanitari tinguin en un futur preferència per optar a una plaça de feina al país o se'ls convalidin crèdits universitaris.

 

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending