Govern prorroga una setmana més les mesures de restricció

El motiu és poder seguir garantint la viabilitat del sistema sanitari i alleugerir la pressió hospitalària

Per poder fer qualsevol tràmit a l’Administració general s’ha de demanar cita prèvia.
Per poder fer qualsevol tràmit a l’Administració general s’ha de demanar cita prèvia. Altaveu

Tot i que les mesures adoptades pel Govern en el marc de la pandèmia i l’administració de més de 20.000 dosis de la vacuna contra el coronavirus  han permès que les xifres de nous contagis s’estabilitzin, s’ha detectat una certa pressió per l’aparició de nous brots, motiu pel qual encara no és possible una flexibilització de les mesures preses per contenir el ritme de contagis. En conseqüència, a fi de poder seguir garantint la viabilitat del sistema sanitari i alleugerir la pressió hospitalària, es prorroguen una setmana més les mesures.

La prolongació entra en vigor aquest dijous i acaba el pròxim dia 28. Així, la capacitat màxima de les activitats termals i els balnearis es continua limitant a un 30%. Per a les competicions esportives a l’exterior, les instal·lacions no poden superar el 40% de la capacitat.  Per a les competicions esportives a l’interior, les instal·lacions no poden superar el 20% de la capacitat i han de seguir els criteris sanitaris de registre i control d’accés, i s’ha de garantir una correcta ventilació.

La distància de seguretat entre l’espai on es competeix i la presència de públic no pot ser inferior a sis metres. No es poden dur a terme activitats dirigides en els gimnasos, centres esportius o altres espais similars, llevat que es disposi d’un protocol específic validat per l’autoritat sanitària, i, en tot cas, per a qualsevol activitat individual o grupal s’ha de mantenir la mascareta posada.

Per poder fer qualsevol tràmit a l’Administració general s’ha de demanar cita prèvia. Es prescriu la modalitat del teletreball sempre que la tipologia de l’activitat no requereixi la presència física del professional i tenint en compte l’article 30.6 de la Llei 31/2018, del 6 de desembre, de relacions laborals.

Sempre que sigui possible s’han de prioritzar les reunions per mitjans telemàtics. Les reunions de treball presencials no poden superar les sis persones, a excepció de totes les que tenen caràcter institucional, notarial i judicial, així com les del personal dels centres sanitaris i sociosanitaris, les proves de selecció de personal actualment obertes de l’Administració pública que calgui dur a terme de manera presencial, i les juntes de les comunitats de propietaris, sempre preservant rigorosament les mesures i els protocols establerts per l’autoritat sanitària.

Etiquetes

Comentaris

Trending